Chris och Madeleines vän dras in i Epstein-skandalen

Hon var bjuden som privat vän under bröllopet mellan prinsessan Madeleine och Chris O'Neill. Nu är samma kvinna indragen i årets allra smutsigaste skandal.

Skandalerna kring Jeffrey Epstein bara växer, och både prins Andrew och kronprinsessan Mette-Marit har kopplats samman med den nu framlidne miljardären som står åtalad för trafficking och sexuellt utnyttjande av minderåriga flickor.

FBI undersöker just nu alla personer som Epstein har haft kontakt med, och nu vill de få kontakt med prinsessan Madeleine och Chris O’Neills vän Celina Midelfart enligt NRK. Den norska affärskvinnan, som var gäst på prinsessans och Chris bröllop 2013, har nämligen flera gånger varit i kontakt med Jeffrey Epstein. Bland annat har hon flera gånger varit passagerare på hans privatflygplan, som under årens lopp kallades “Lolita Express” enligt norska Se og Hör.

Celina Midelfart på prinsessan Madeleine och Chris O'Neills bröllop.

Celina Midelfart på prinsessan Madeleine och Chris O’Neills bröllop.

Träffades mellan 1996 och 1997

– Den första resan ska ha varit i augusti 1996, när Midelfart var 23 år gammal. Resan gick från New York till Palm Beach i Florida, där Epstein hade ett sommarhus. Av passagerarlistorna framkommer det att de två var de enda passagerarna, skriver tidningen. Affärskvinnan har gett en kommentar till kontakterna i Dagens Næringsliv.

– Jag hade pengar placerade hos Bear Sterns (en av världens största investmentbanker, red.anm.) under hans ansvar på mitten av 90-talet då jag studerade i New York. Han ingick i en gemensam affärskontakts bekantskapskrets. Jag har inte haft något med honom att göra sedan 96/96, säger hon till tidningen.

Foto: TT