Chris O'Neill bryter tystnaden – uttalar sig för första gången

Chris O'Neill bryter tystnaden – uttalar sig för första gången

Mikael Fritzon/TT
Chris O'Neill har gjort ett sällsynt uttalande i samband med prinsessan Leonores födelsedag.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 7?
Slå på ljud

Under året med pandemin har det blivit tydligt att Madeleine och Chris väljer allt mer att stå utanför offentligheten i den mån de kan. Prinsessan brukar dela med sig av nya bilder av barnen eller familjen i samband med högtider och födelsedagar, och vid något enstaka tillfälle har hon dykt upp i videomöten som är relaterade till Childhood, annars är det sällan vi får någon uppdatering från det yngsta av kungabarnen.

I lördags var ett sånt undantag, då prinsessan Madeleine och Chris gjorde gemensam sak i att lägga ut bilder på prinsessan Leonore och skriva en hälsning till henne på hennes 7-årsdag.

prinsessan leonore

Prinsessan Leonores 7-årsdag firades med ballonger på stranden hemma i Florida!

Facebook

”Grattis på 7-årsdagen till vår vilda och äventyrliga Leonore! Vi hoppas att du alltid kommer vara den du är: Rolig, nyfiken, omtänksam och helt unik – precis som de enhörningar du älskar så mycket!”

Madeleine och Chris gemensamma meddelande

Det publicerades på prinsessan Madeleines Facebooksida, men även Chris var delaktig då det stod ”vår” Leonore, alltså var det båda föräldrarna som skickade ut hälsningen!

Numera firas Leonore inte längre officiellt och gratuleras varken på hovets hemsida eller via hovets sociala medier, detta på grund av kungens beslut att utesluta prinsessan Madeleine och prins Carl Philips barn från kungahuset. Och sedan kungen undertecknade det där dokumentet är hon också bortraderad från hovets hemsida, där hon tidigare hade en separat ”avdelning” där man kunnat läsa om hennes födelse, namn och högtidliga dop.

Prinsessan Madeleine har också hela tiden varit införstådd med förändringen och kallar det ”ett naturligt steg i takt med att familjen har vuxit”:

– Chris och jag tycker det är bra att våra barn nu får en större möjlighet att i framtiden forma sina egna liv som privatpersoner.