Chris O'Neill dök inte upp: "Besvikna miner"

Chris O'Neill blev jämförd med ett troll.

Alla väntade på Chris O'Neill.Men han dök inte upp – till mångas stora förvåning.
Chris hemliga liv innan Madeleine!
Slå på ljud

Chris O’Neill är en person med stor integritet och ett komplicerat förhållande till pressen. Det har han varit öppen med, inte minst i sin stora intervju med tidningen King.

Då fick han frågan om det fanns någon nackdel med att vara gift med en prinsessa.

– Allt hon gör, och i förlängningen allt jag gör, kommer att synas och nagelfaras, och det innebär att min frihet inskränks i viss mån. Jag kan tycka att det är obekvämt om jag springer in i en butik för att köpa en burk cola iklädd mysbyxor och någon börjar filma mig. Men man vänjer sig. Jag har ingen önskan att uppnå någon form av kändisskap, och har heller inga som helst fördelar av det i mitt yrke. Det händer att jag gnäller för Madeleine om det. Men i slutändan lär man sig att leva runt det, sa Chris då.

Chris O’Neill dök inte upp

Aj, aj, Madeleine – hur förklarar du detta för Chris?

Chris går sin egen väg – som alltid.

Det här visste den samlade presskåren om när prins Nicholas föddes på Danderyds sjukhus i juni 2015. Ändå hade många väntat sig att den nyblivne tvåbarnspappan skulle “göra en prins Daniel” och hålla i en spontan presskonferens. Berätta om hur mamma Madeleine mådde, om det var en pojke eller flicka, ange det exakta klockslaget för födseln.

Men något sådant bjöds inte pressen på. Chris frångick “kungliga traditionen” – och gjort sedan samma sak tre år senare när prinsessan Adrienne föddes på samma sjukhus.

 

LÄS OCKSÅ: Chris O’Neills bakslag – tappar stora summor!

Ellen Myrgård Lindén säger sitt

Ellen Myrgård Lindén, reporter på Svensk Damtidning, minns hur alla reagerade på Chris frånvaro. Hon var där, på Danderyds sjukhus.

– Eftersom Chris presskonferens på Presbyterian Hospital i New York, när Leonore föddes, blev så hyllad så var det många som trodde att han skulle göra samma entré med de yngre barnen, på Danderyds sjukhus. Istället var det hovets informationschef Margareta Thorgen, överläkaren Sophia Brismar Wendel och Anna Ståhl som tog emot pressen. Och visst var det en hel del besvikna miner inne i sjukhusets aula. Vi journalister hade förstås sett fram emot att få se Chris ansiktsuttryck när han berättade om sin nyfödde son, prins Nicolas, säger Ellen.

 

LÄS OCKSÅ: Bilderna på Madeleine som Chris inte vill se: “Skamligt!”