Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris O´Neill fortfarande utan titel

08 apr, 2013, 09:13 
Annons

Par i hertigar? Hovet har fortfarande inte ­informerat om Chris kommer att få en kunglig titel när han gifter sig med Madeleine.

Annons

När pressmeddelandet kom från hovet, att kronprinsessan Victoria och Daniel Westling förlovat sig den 24 februari 2009, var det redan bestämt att Daniel skulle få titeln hertig av Västergötland.

–I samband med giftermålet förlänas Daniel Westling titeln Prins Daniel, Hertig av Västergötland, stod det på hovets hemsida.

Kan bli svensk

Men i Chris O´Neill fall är man mycket förtegen om huruvida amerikanen kan bli svensk hertig.

– Det kommer att meddelas i samband med bröllopet, säger Bertil Ternert, hovets informationschef.

Kan bli hertig

Men Chris skulle kunna rent teoretiskt kunna bli prins eller hertig, enligt experterna.

– För att bli det så måste man ­vara svensk medborgare. Men den som är utländsk medborgare kan förära svenskt medborgarskap och därmed bli hertig eller prins av Sverige, säger hovauditör Axel Calissendorff till Aftonbladet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström.

Hertig av Hälsingland och Gästrikland

När Madeleine förlovade sig med Jonas Bergström 2009, meddelade hovet omgående att Jonas skulle få titeln hertig av Hälsingland och Gästrikland efter bröllopet.

Annons

Vara behjälplig

Då kan ju svågern prins Daniel hjälpa Chris att lära känna sina hertigdömen. Daniel har ju sina rötter från därifrån.

Tal på svenska

Det sägs att Chris O´Neill har tränat svenska och att han kommer att överraska Madeleine med att hålla ett tal på svenska under bröllopsmiddagen. Precis som Daniel övergick så snyggt till engelska, när han höll sitt berömda anförande på bröllopsdagen. Ett tal som gick rakt in i hjärtat!

 

Av Åsa Bönnelyche

Foto: All over press, Stella Pictures

 

 

Annons