Chris O’Neill hånad i tv – fick ursäkt från SVT

Chris har ett konto på Instagram!
Chris O'Neill brukar väcka starka känslor. Men gick SVT för långt den här gången?
Annons

Chris O’Neill visade redan från första början att han ville stå lite till sidan av det kungliga livet. När han och prinsessan Madeleine gifte sig gav han ett tydligt besked: han tänkte inte bära någon prinstitel. Han ville förbli “bara” Chris O’Neill.

Annons

Men han kan inte förhindra andra att prata om honom. Det fick vi se ett exempel på när Anders Lundin nämnde Chris i SVT-succén Allt för Sverige.

Chris O’Neill hånad i tv – fick ursäkt från SVT

Chris O
Chris O’Neill blev jämförd med ett troll.
Annons

I programmet ingår en sekvens där Anders ska presentera Sverige för amerikanerna som vill upptäcka sina förfäders hemland. I ett avsnitt passade Anders på att sticka in några gliringar mot den svenska kungafamiljen. Han skämtade om att troll, enligt sagan, gärna söker sig till prinsessor.

– Prins Daniel var tvungen att genomgå många tester för att säkerhetsställa att hans vältränade kropp endast var ett resultat av att sortera och flytta kettlebells varje dag, sa Anders om prins Daniel.

Men det kanske värsta hånet hade Anders sparat till Chris.

– Hon är gift med en kille och vi är inte helt säkra ännu. Han är väldigt rik och har ett smörigt leende så vi vet inte. Vi hoppas på det bästa, sa Anders då.

 

Annons

“Menar ju verkligen inget illa”

Anders Lundin uttalade sig inte själv om skämten, men SVT kände sig manade att kliva fram och erbjuda en ursäkt till kungafamiljen.

– Det han säger gör han ju med glimten i ögat. Vi menar ju verkligen inget illa. Och om det är någon som säger att de tar illa vid sig ber vi såklart om ursäkt, sa Haida Jamshidi, projektledare för programmet, till Aftonbladet.

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Chris O’Neill hånad i tv – fick ursäkt från SVT”

 1. josefin skriver: 14 september, 2020

  för ett-tusende gàngen: C O’Neil var inte erbjuden, o tackade sàledes inte nej, till att bli prins. Han tackade nej till att bli hertig. och det ár mànga àr sedan….


 2. PernillaA skriver: 14 september, 2020

  Ganska onödigt


 3. Gilla skriver: 15 september, 2020

  Jag stängde av programmet. Undrar när svt kan försöka bli lite seriösa , vad har de tävlande med sig för bild av vårt land ?? Ibland undrar jag finns det någon som ser på TV numera? Vi är måste betala för skräp som ingen tittar på.


 4. charlotte skriver: 15 september, 2020

  Står Chris O´Neill över de övriga i kungafamiljen? De senare får väl höra både det ena och det andra utan några ursäkter.


  1. josefin skriver: 15 september, 2020

   charlotte, han stàr utanför kungafamiljen o är inte en offentlig person. Offentliga personer ska granskas i sina roller, privatpersoner inte.


  2. charlotte skriver: 15 september, 2020

   josefin,
   På ett personligt plan står han över de övriga, kritik av honom eller hans fru medför nästan krig här på detta forum. Man undrar vad det finns för skäl till det.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar