Chris O'Neill hånad i tv – fick ursäkt från SVT

Chris har ett konto på Instagram!

Chris O'Neill brukar väcka starka känslor. Men gick SVT för långt den här gången?
Därför trivs inte Chris i Sverige!
Slå på ljud

Chris O’Neill visade redan från första början att han ville stå lite till sidan av det kungliga livet. När han och prinsessan Madeleine gifte sig gav han ett tydligt besked: han tänkte inte bära någon prinstitel. Han ville förbli “bara” Chris O’Neill.

Men han kan inte förhindra andra att prata om honom. Det fick vi se ett exempel på när Anders Lundin nämnde Chris i SVT-succén Allt för Sverige.

Chris O’Neill hånad i tv – fick ursäkt från SVT

Chris O'Neill blev jämförd med ett troll.

Chris O’Neill blev jämförd med ett troll.

I programmet ingår en sekvens där Anders ska presentera Sverige för amerikanerna som vill upptäcka sina förfäders hemland. I ett avsnitt passade Anders på att sticka in några gliringar mot den svenska kungafamiljen. Han skämtade om att troll, enligt sagan, gärna söker sig till prinsessor.

– Prins Daniel var tvungen att genomgå många tester för att säkerhetsställa att hans vältränade kropp endast var ett resultat av att sortera och flytta kettlebells varje dag, sa Anders om prins Daniel.

Men det kanske värsta hånet hade Anders sparat till Chris.

– Hon är gift med en kille och vi är inte helt säkra ännu. Han är väldigt rik och har ett smörigt leende så vi vet inte. Vi hoppas på det bästa, sa Anders då.

 

LÄS OCKSÅ: Chris hemliga liv – nu avslöjas det av Instagram-bilderna!

“Menar ju verkligen inget illa”

Anders Lundin uttalade sig inte själv om skämten, men SVT kände sig manade att kliva fram och erbjuda en ursäkt till kungafamiljen.

– Det han säger gör han ju med glimten i ögat. Vi menar ju verkligen inget illa. Och om det är någon som säger att de tar illa vid sig ber vi såklart om ursäkt, sa Haida Jamshidi, projektledare för programmet, till Aftonbladet.

 

 

LÄS OCKSÅ: Chris stora utseendeförändring – så har vi aldrig sett honom förut!