Chris O'Neill har ett hemligt företag

Chris O'Neill har ett hemligt företag

Chris O'Neill har fattat ett beslut som ingen skrivit om tidigare. Här är dokumentet som bevisar sanningen.
Detaljen som skiljer Jonas Bergström från Chris O'Neill!
Slå på ljud

Chris O'Neill och hans affärer blir då och då uppmärksammade. Många är nyfikna på vad Chris egentligen gör på dagarna – hur tjänar han sina pengar?

Nyfikenheten grundar sig i att Chris valde att tacka nej till en prinstitel när han gifte sig med prinsessan Madeleine. Allt för att slippa lägga karriären åt sidan.

Chris O'Neill fattade ett beslut

Chris göranden i företaget Wilton Payments är väl dokumenterade. Han har till och med berättat om den delen av verksamheten när han och Madeleine gästade SVT-programmet Skavlan.

– Numera har jag slutat arbeta med privatkunder och håller istället på med elektroniska betalningslösningar för större företag. Min uppgift är att hitta affärsmässiga lösningar för storföretag i Europa, sa Chris då.

Men de flesta känner inte till att Chris också står listad partner i ett annat bolag. Ett bolag vid namn Gloucester Rain LLP. Det visar handlingar från Companies House, en brittisk statlig myndighet som har hand om bolagsregistrering i England.

Det finns till och med ett dokument som visar att Chris blev partner i bolaget i maj 2012. Då hette företaget Dr Foster Holdings LLP.

Chris O'Neill fattade ett beslut i hemlighet.

Dokumentet visar att Chris O'Neill gjordes till partner.

Har arbetat med sjukvård

Exakt vad Chris har för roll i företaget är oklart, men enligt Companies Houses register är han fortfarande en aktiv partner.

Dr Foster Holdings LLP samarbetade tidigare med det brittiska hälsodepartementet i ett projekt framtaget för att undersöka hur sjukvården fungerar ur ett patientperspektiv och därefter sprida den informationen vidare till allmänheten.

Inget av detta nämns i kungahusets officiella biografi över Chris.

“Efter sex år i finansvärlden vidareutbildade Herr Christopher O’Neill sig genom ett tvåårigt MBA-program vid Columbia Business School i New York. Efter sin MBA-examen från Columbia 2005 har Herr Christopher O’Neill arbetat som finansanalytiker för fondbolagen Steinberg Asset Management och Noster Capital. Utöver det har han investerat i entreprenörsdrivna bolag”, står det på hovets hemsida.

Om Chris fortfarande arbetar aktivt med Gloucester Rain LLP, det förtäljer inte dokumentet. Vi får sortera in detta som ännu en tråd i den gåtfulla väven Chris O'Neill.

LÄS OCKSÅ: Otäckt nytt besked om kung Harald