Chris O'Neill i motgångar – flera hoppar av

Chris O'Neill har stött på motgångar i affärerna. Nu kan vi avslöja att flera har hoppat av hans bolag.

Chris O'Neill är en annorlunda kunglighet. Faktum är att han nog själv inte ens skulle beskriva sig själv som just en kunglighet. Han tackade nämligen nej till prinstiteln för att kunna stå fri – och fortsätta lägga fullt fokus på sina affärer.

I oktober kunde Svensk Dam som första tidning berätta om Chris partnerskap i företaget Gloucester Rain LLP. Upptäckten gjordes via handlingar från Companies House, den statliga myndighet som har hand om bolagsregistrering i England.

Chris O'Neill – det gör hans företag

Enligt Companies Houses register är Chris fortfarande en aktiv partner, även om vi inte vet exakt vad hans åtagande i företaget medför.

Men vad vet vi om själva företaget? Jo, vi vet att bolaget tidigare hette Dr Foster Holdings LLP. Då hade man ett lukrativt kontrakt med det brittiska hälsodepartementet.

LÄS MER: Glädjebeskedet – nu väntar Helena Seger

Svensk Dam har också kunnat berätta att det ekonomiska läget är något kärvt i Gloucester Rain LLP. Bolaget har totala tillgångar på 8,68 miljoner pund, alltså nästan 100 miljoner kronor, efter att tidigare haft tillgångar på över 170 miljoner kronor. Dessutom har kreditinstitutet Endole varnat för att bolagets kreditvärdighet pekar på att företaget kan komma att bli insolvent inom loppet av tolv månader.

Klart är att flera valt att lämna bolaget. Sedan Chris gick med som partner 2012 har totalt tretton partners begärt utträde. Nu ska det sägas att det är normalt med viss cirkulation i bolagsstyrelser och dylikt – så det behöver inte tyda på någon form av kris.

Chris O'Neill berättade om det i Skavlan

Hur mycket tid som Chris lägger på Gloucester Rain LLP är oklart. Huvuddelen av hans yrkesliv vigs troligen åt företaget Wilton Payments. Den delen av verksamheten berättade Chris om när han och Madeleine gästade SVT-programmet Skavlan.

– Numera har jag slutat arbeta med privatkunder och håller istället på med elektroniska betalningslösningar för större företag. Min uppgift är att hitta affärsmässiga lösningar för storföretag i Europa, sa Chris då.

LÄS OCKSÅ: Drottning Elizabeth i sorg – familjemedlem död