Chris O'Neill la ut 700 000 kronor för barnen – utan att berätta för Madeleine

Chris O'Neill gör allt för sin familj.

Chris O'Neill la ut 700 000 kronor på en speciell gåva. Han såg till att inte berätta något för prinsessan Madeleine.

Chris O’Neill är en man som gillar att hålla en låg profil. Han skyltar sällan med något – varken sin rikedom eller sitt familjeliv.

En privat person, helt enkelt. Det var därför han försökte hemlighålla en av sina utgifter så länge det bara gick. Först 2012 kom sanningen fram.

Chris O’Neill la ut 700 000 kronor för barnen

Chris O'Neill gör allt för sin familj.

Chris O’Neill gör allt för sin familj.

Det var då Aftonbladet först skrev om Chris gåva till World Childhood Foundation, stiftelsen som grundades av drottning Silvia och som numera fungerar som främsta syssla åt prinsessan Madeleine.

Gåvan, som låg på över 700 000 kronor, skänktes när Chris dejtade Madeleine.

“Han gjorde donationen anonymt men prinsessan fick snart reda på vem givaren var och blev överlycklig över hans generositet”, skrev Aftonbladet om saken.

World Childhood Foundation arbetar för “barn utsatta för våld och sexuella övergrepp, barn i samhällets vård, gatubarn samt familjer i riskzonen”, kan man läsa i organisationens programförklaring.

 

LÄS OCKSÅ: Chris O’Neills bakslag – tappar stora summor!

Hur mycket pengar har Chris O’Neill egentligen?

Hur mycket Chris tjänar på sina nuvarande affärsprojekt är höljt i dunklet. Det vi vet är att han arbetar med Londonföretaget Wilton Payments, som specialiserar sig på betallösningar för större bolag

– Jag arbetar på med det. Det tar längre tid än du tror att utveckla sådana betalningslösningar med stora företag. Du kan komma med en bra idé och ändå tre år senare sitta kvar i samma process, sa han till Expressen för några år sen.

– Framför allt om du arbetar med stora företag. Det är lite som en oljetanker. Men när du väl har styrt om den och har rak kurs och gör ett bra jobb blir det företaget dig lojal. Det gäller att hela tiden vara närvarande och det kräver mycket av mig.

LÄS OCKSÅ: Bilderna på Madeleine som Chris inte vill se: “Skamligt!”