Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris O'Neill på privat party: "Älskar att festa"

26 maj, 2023, 05:30 
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine
Chris O'Neill dyker upp på ett privat, hemligt party.
Annons

Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon fyller båda 50 i år. Efter 22 år som gifta är makarna vana att göra saker ihop – så det stora födelsedagen kommer att firas som en paraktivitet.

Anders Johan Stavseng, kungaexpert på norska Se og hör, följer Haakon och Mette-Marit lika aktivt som någon annan journalist i världen. Han har stenkoll på födelsedagsplanerna.

– Födelsedagarna kommer att firas med olika resor runtom i Norge och till slut en "bakgårdsfest" på Slottet i Oslo den 25 augusti, på kronprinsparets bröllopsdag. Här kommer man att bjuda in gäster från hela Norge, samt det officiella Norge, säger Anders.

Johan T Lindwall: Isoleringen knäckte prinsessan MadeleineBrand logo
Johan T Lindwall: Isoleringen knäckte prinsessan Madeleine

Kungafamiljens stora fest – de kommer

En stor del av planeringen är fortfarande höljd i dunkel. Mette-Marit och Haakon väntar med att bekräfta tills datumen närmar sig på riktigt – men Anders har känningar.

Annons

– Hovet vill inte säga något om ett officiellt firande. Jag är säker på att kungligheter från hela Europa kommer att strömma till Oslo i sommar. Kronprins Haakon brukar fira dagen med vänner och familj i sommarstugan. När Haakon fyllde 40 bjöd han in kungliga från hela Europa till en festival i trädgården i Skaugum. 200 människor fick uppleva Norges bästa artister i tre dagar, och festen blev en stor succé som det fortfarande pratas om i Europas kungahus. Födelsedagsbarnet själv kom dit via ett fallskärmshopp från himlen, säger Anders.

"Älskar att festa"

Den svenska kungafamiljen står väldigt nära den norska. Extra nära är de båda tronarvingarna, Haakon och kronprinsessan Victoria, som brukar semestra ihop med sina respektive familjer. Men vi kan nog vänta oss prins Carl Philip och prinsess Sofia också. Och kanske prinsessan Madeleine och den erkänt skygge Chris O'Neill – som ju har ett gammalt rykte som partyprisse.

– Kronprinsparet kommer garanterat att överraska med gemensamt firande även i år. Paret brukar hålla tyst om planerna. Det svenska kungaparet och kronprinsessparet är självklara gäster. Förhoppningsvis får vi också se Sofia och Madeleine tillsammans med sina män på parets privata party. Kronprinsparet älskar att festa ihop med de svenska kungabarnen och har gjort det vid flera tillfällen, säger Anders.

Annons