Chris O'Neill utsatt för kupp bakom sin rygg

Chris O'Neill utsatt för kupp bakom sin rygg

Chris O'Neill utsattes för ett vidrigt kuppförsök. Här är den hemska sanningen, enligt en ny bok.
Kravet på Chris O’Neill när han besöker Stockholm
Slå på ljud

Chris O'Neill har flera gånger pratat om att han inte uppskattar uppmärksamheten som kommer med en kunglig titel. Han vill skydda sin hustru, prinsessan Madeleine, men som offentlig person är man ständigt hett byte.

Det visar en av höstens mest skandalomsusade böcker. I boken “Controversy: Sex, Lies and Dirty Money By The World’s Powerful Elite” kartläggs Jeffrey Epstein, den numera avlidne sexförbrytaren och affärsmagnaten.

Chris O'Neill utsatt för kupp

Jeffrey Epstein och prinsessan Madeleine.

Jeffrey Epstein ska ha varit besatt av prinsessan Madeleine.

Journalisten Ian Halperin, bokens författare, har tidigare berättat för Svensk Dam om hur Jeffrey Epstein kan kopplas till Madeleine.

– Jag har fått höra att Epstein träffade henne och hennes mamma på en välgörenhetstillställning och han blev besatt av henne, berättade Ian för Svensk Dam.

– När Madeleine bodde i New York sa han att prinsessan Madeleine var världens sexigaste kunglighet. Han var besatt av henne.

LÄS OCKSÅ: Chris O'Neill i motgångar – flera hoppar av

I boken får man reda på att Jeffrey Epstein blev vansinnig när han fick höra om Madeleines förhållande med Chris O'Neill. Så här skriver Ian:

"Enligt flera källor blev Epstein extremt svartsjuk".

"Gjorde allt han kunde för att smutskasta"

Ian har intervjuat en person som tidigare var anställd hos Jeffrey Epstein. Denne beskriver hur Epstein försökte sänka Chris för att kunna få fri lejd till Madeleine.

– Han gjorde allt han kunde för att smutskasta O'Neill i finanskretsar. Han hade ett väldigt starkt nätverk i Wall Street. Han försökte sabotera förlovningen. Han försökte men misslyckades. Epstein kände sig förrådd, för han hade förlorat Diana 15 år innan han riktade in sig på Madeleine. De två kvinnorna han förälskat sig i var båda vackra prinsessor. Han misslyckades med att komma nära dem. Trots sin stora förmögenhet och makt, så fick Epstein inse att man inte kan köpa kärlek. Han blev deprimerad och vilsen efter att Madeleine försvann från radarn. När hon gifte sig ett år senare i juni 2013 gav han upp och gick vidare med andra måltavlor, säger den före detta anställde i boken.

Svensk Dam har tidigare varit i kontakt med hovet angående det som påstås i Ians bok.

– Det är inget som hovet har anledning att kommentera, säger Margareta.

LÄS OCKSÅ: Prins Daniel skapar förvirring – hånad av Victoria