Chris O'Neills beslut – därför säger han nej

Chris säger nej – år efter år.

Tre gånger i rad har Chris O'Neill tackat nej till en specifik sak.Mycket pekar på att det blir en fjärde.

Chris O’Neill är ingen uppknäppt person. I intervjuer är han ofta personlig, bjuder på sig själv, skämtar och delar med sig av roliga inblickar i livet som trebarnspappa.

På många sätt skulle samtalen med honom utgöra en höjdpunkt i tv-traditionen Året med kungafamiljen. Ändå väljer han att tacka nej till programmet – gång på gång.

Chris O’Neill säger nej – här är hans beslut

Chris säger nej – år efter år.

Chris säger nej – år efter år.

Senaste gången han var med i produktionen var 2016. Upplagorna för 2017, 2o18 och 2019 var samtliga Chris-fria – men inte på programmakarnas initiativ.

– Vi har ställt frågan till hovets informationsavdelning och fått nej, har producenten Sara Bull sagt till Expressen.

Det här var såklart en stor besvikelse för Sara och hennes kollegor.

– Självklart finns det ett stort allmänintresse kring prinsessan Madeleines make, även om han har avsagt sig möjligheten att bli prins, sa Sara till Expressen.

Året med kungafamiljen är långtifrån det enda sammanhanget som fått ett återbud från herr O’Neill.

– Chris är gift med prinsessan Madeleine, men i övrigt vill han vara så privat som möjligt. Han önskar i den bemärkelsen inte vara en officiell person, har hovets informationschef Margareta Thorgren sagt tidigare.

Men varför tackar då Chris nej till Året med kungafamiljen? Dels kan det handla om att han har ett arbete som kräver mycket av hans tid. En annan förklarande faktor kan kopplas till hans självbild.

“Jag är Chris O’Neill”

Chris har demonstrerat väldigt tydligt att han vill stå på sina egna ben. Han tackade nej till prinstiteln och föredrar att förbli betraktad som något annat: en affärsman och kärleksfull pappa. Som han själv sa i en intervju med magasinet King.

– Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det. Jag ansåg att det var viktigt att bibehålla samma förhållande till honom som jag alltid haft, först och främst, sa Chris då.