Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris O'Neills betalning på 700 000 kronor – utan Madeleines vetskap

21 maj, 2024, 05:00 
Prinsessan Madeleines make Chris O'Neill har gjort en inbetalning som hon inte hade någon aning om.
Annons

Prinsessan Madeleines make Chris O'Neill är likt sin far, en driftig affärsman.

– Det är jag som försörjer familjen och ska sätta maten på bordet, har han tidigare sagt.

Dessutom är Chris generös med sin förmögenhet. Det har avslöjats att han gjort en inbetalning på 700 000 svenska kronor – helt utan Madeleines vetskap.

Stora ändringen för Victoriadagen 2024 • Så mår cancersjuka Kate nu • Då flyttar Madeleine & familjen till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 20!Brand logo
Stora ändringen för Victoriadagen 2024 • Så mår cancersjuka Kate nu • Då flyttar Madeleine & familjen till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 20!

Chris O'Neills generösa gåva – Madeleine visste ingenting

Prinsessan Madeleine är mycket engagerad i World Childhood Foundations arbete, och har varit det i många år. När hon 2010 reste till New York efter uppbrottet med Jonas Bergström, fann hon en trygghet i Childhood, och är idag vice hedersordförande.

Annons

Redan när Madeleine och Chris dejtade förstod han att organisationen betydde mycket för Madeleine.

I största hemlighet, gjorde han då en anonym donation till Childhood på 700 000 kronor, avslöjades det senare.

– Han gjorde donationen anonymt men prinsessan fick snart reda på vem givaren var och blev överlycklig över hans generositet, sa en källa till Aftonbladet.

Så stöttar Chris O'Neill prinsessan Madeleine

Ja, Chris har flera gånger belyst vikten av att finnas där som ett stöd till Madeleine, och det har märkts flera gånger.

Annons

Han har följt med henne på Childhoods insamlingsgalor flera gånger, och inför prinsessparets bröllop uppmanade de folk som ville ge gåvor att istället donera pengar till organisationen.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill på Childhood-event 2013.
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill på Childhood-event 2013...Mikael Silkeberg / TT
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill anländer till World Childhood Foundation galamiddag i New York.Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill anländer till World Childhood Foundation galamiddag i New York.
...och 10 år senare igen!Pontus Höök / TT

Att Madeleine och Chris visar ett sådant engagemang för Childhood värmer såklart drottning Silvias hjärta. Det var ju hon som grundade organisationen år 1999, och under kungabarnens uppväxt har hon sett till att berätta för dem om sina resor och problemen som finns ute i världen.

– Så hon engagerade verkligen oss väldigt tidigt i de här frågorna och det tycker jag är väldigt modigt att henne, har Madeleine berättat i SVT:s Året med kungafamiljen.

– Och nu är jag väldigt tacksam för det, för det kommer väldigt naturligt att man blir engagerad och jag känner nog precis som mamma: Man vill ju bara göra mer!

Foto: TT

Annons