Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris O'Neills beteende mot prinsessan Madeleine i Sverige väcker reaktioner: "Hjärtskärande"

08 sep, 2023, 11:00 
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine

Chris O'Neills beteende mot prinsessan Madeleine får människor i Sverige att reagera.

Annons

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine har meddelat att de ska flytta hem till Sverige permanent. Tidigare under 2023 blev flytten uppflyttad till 2024, och hovet har inte angett någon konkret anledning till varför.

Det vi vet är att Chris tidigare varit skeptisk till att bo i Sverige. Han har, som brittisk-amerikan, helt andra kulturella referenser än sin hustru.

Här köper Chris glass – semestern i svenska hamnen!Brand logo
Här köper Chris glass – semestern i svenska hamnen!

Chris O'Neills beteende mot prinsessan Madeleine väcker reaktioner

Chris O'Neill
Chris O'Neill – vilket original!

Det märktes när Lena Philipsson uppträdde på Solliden på Öland. Som Femina-skribenten Malin Collin skriver om saken:

Annons

– Det finns en hjärtskärande scen som fångades av tv-kameror där prinsessan står upp och sjunger till ”Dansa i neon”. Framför henne medelåldersdansar prins Daniel och både drottningen, kungen och prinsessan Estelle faller in i glädjen. Bredvid prinsessan Madeleine sitter Chris O’Neill kvar på sin stol med en jacka i knät och vägrar ställa sig upp. Prinsessan gör allt för att locka upp honom, men han sitter kvar – slår lite håglöst på knät. Det finns ingenting på jorden som kan få en amerikansk-brittisk finansman att dansa till en svensk gammal Melodifestivaldänga, skriver Malin.

"Han känner sig instängd"

Flytten till Sverige lär därför bli en tuff omställning för Chris. Han kommer också att få leva med en helt annan grad av uppmärksamhet än han är van vid i Florida. Han trivs bäst som anonym, men i Stockholm känner alla igen honom. Det blir plötsligt lite jobbigare att gå till butiker eller ta en promenad.

Annons

– Chris O’Neill är van att bo i stora städer, som New York och London, där han älskar att testa nya restauranger. Men i lilla Stockholm har han alltid känt sig instängd. Här rör sig Madeleine och Chris endast inom en liten radie på Östermalm, och besöker oftast samma restauranger om och om igen, vilket självklart är en helt annan värld än vad han är van vid, säger Aller-medarbetaren Margareta Gotthardsson i ett expertutlåtande för Svensk Dam.

Annons