Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris O'Neills jobbiga tid – här är sanningen: "Varit fruktansvärt"

11 okt, 2023, 10:00 
Chris O'Neill
Chris O'Neill har gått igenom en mycket jobbig tid.
Annons

Chris O'Neill är en kille som gärna håller så mycket som möjligt privat. Han delar sällan med sig av detaljer om sig själv – med få undantag. Vi vet dock att han har ett brinnande intresse, som han delar med flera i kungafamiljen, däribland prins Daniel: fotboll.

Men där Daniels hjärta dunkar för AIK, så har Londonkillen Chris klassiska Chelsea som favoritlag.

Här avslöjas Chris O'Neills och prins Daniels verkliga relationBrand logo
Här avslöjas Chris O'Neills och prins Daniels verkliga relation

Chris O'Neill har lidit på insidan

Det har vi på Svensk Dam känt till länge, och Chris bekräftade också detta i sin intervju med magasinet King.

Chris O'Neill
Det har spekulerats i att Chris har Chelseas klubbmärke tatuerat på axeln.

– Om Chelsea spelar, eller om det visas tennis eller formel 1, händer det att jag smiter in i rummet bredvid och tittar på det i stället, säger Chris i intervjun.

Annons

I vanliga fall har supporterskapet bjudit på gott om glädjepunkter för Chris del. Men sedan ryssoligarken Roman Abramovitj tvingades sälja klubben till den amerikanske affärsmannen Todd Boehly har Chelseas lycka vänt fullständigt.

Chris kunde bara titta på under fjolårssäsongen när Chelsea gjorde sin sämsta säsong på mycket länge. De spelade in hela 30 färre poäng jämför med säsongen 2021/2022 och slutade på en förnedrande tolfteplats. Det var deras sämsta tabellplacering sedan 1994.

Chris O'Neill tvingas titta på: "Det är sanslöst"

Och den nya säsongen har inte börjat mycket bättre. Det forna topplaget har slagits av West Ham, Nottingham Forest och Aston Villa – klubbar som spenderat betydligt mindre pengar på spelarköp än Boehly-backade Chelsea.

Nu ligger man på elfte plats och ser ut att gå mot en ny kaossäsong.

Sportjournalisten Jonathan "Jaje" Larsson förstår att Chris lider.

– Det har varit fruktansvärt för Chelsea-supportrar som Chris. De satsade stort på svenskbekantingen Graham Potter som tränare, men han fick sparken och allt gick bara ännu sämre efter det. Det går heller inte att skylla på brist på investeringar. Todd Boehly har handlat spela för över tio miljarder kronor de senaste åren, det är en bisarr siffra. Och ändå spelar man så dåligt. Det är sanslöst. Chris måste titta på detta och tänka: "Något är ruttet", säger "Jaje" till Svensk Dam.

Annons