Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris O'Neills kroppsliga bakslag – tvingas kämpa på inför familjen

13 sep, 2023, 15:00 
Chris O'Neill
Princess madeleine, Christopher O'Neill Celebrations of The King?s 70th birthday. Te Deum thanksgiving service in connection with The King's birthday, Royal Chapel at the Royal Palace, Stockholm, 2016-04-30 (c) Karin Tˆrnblom / IBL Te Deum med anledning av Kungens fˆdelsedag, Slottskyrkan, Stockholm, 2016-04-30

Chris O'Neill tvingas kämpa med ett fysiskt tillstånd som inte syns utåt.

Annons

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill är på gång till Sverige! Våra mest anonyma kungligheter reser över Atlanten för att fira kungens 50 år på tronen.

Madeleine och Chris ska först och främst vara med på den stora galabanketten på Stockholms slott. Då ska Chris klä sig i frack och socialisera med kungligheter från hela världen.

Här köper Chris glass – semestern i svenska hamnen!Brand logo
Här köper Chris glass – semestern i svenska hamnen!

Chris O'Neills dolda kamp – kämpar med tillståndet

Men kvällen innan ska prinsessparet också ut på galej. Då ska de och resten av kungafamiljen sitta på första raden vid Kungliga Operans jubileumsföreställning på Drottningholms slottsteater.

Det här kommer att bli en tuff prövning för Madeleine och Chris. De anländer kort inför föreställningen och kommer inte att ha tid att ställa om, rent kroppsligt. Alla som har varit med om jetlag vet hur hårt den kan slå till.

Annons

Chris kommer att behöva hålla masken medan hans kropp skriker efter sömn.

Det har bedrivits mycket forskning kring fenomenet jetlag. Läkarna är säkra på att man har lyckats spåra förklaringen till att våra kroppar reagerar så starkt på att byta tidszon.

"Kroppen hänger inte med"

Det kan man läsa om på sajten Doktor.se.

"Vår biologiska klocka påverkas av ljuset. Celler i ögat skickar ljussignaler till ett område i hjärnan som kallas hypotalamus. När ljuset är svagt på natten signalerar hypotalamus till ett litet organ i hjärnan som kallas tallkottkörteln (epifysen) att frigöra melatonin. I dagsljus inträffar det motsatta – tallkottkörtelns frisättning av melatonin hämmas", kan man läsa på sajten.

"När vi plötsligt hamnar i en ny tidszon, där det plötsligt är ljust och mörkt på nya tider på dygnet, hänger vår kropp inte med."

Men trots de kroppsliga svårigheterna lär Chris klara sig galant. Det vore dock fullt förståeligt om han är lite nervös.

Detta blir trots allt hans första kungliga galamiddag på nästan sex år: Senaste gången vi såg honom i frack på Kungliga slottet var när kungen hade middag för Nobelpristagarna i december 2017.

Annons