Chris O'Neills mammas oväntade utspel om barnbarnet Adrienne

Eva O'Neill och prinsessan Adrienne

Chris O'Neills mamma Eva O'Neill har kommit med ett oväntat utspel om barnbarnet Adrienne.
Lyssna! Chris O'Neill avslöjar Adriennes hemliga smeknamn
0:16

Efter reklamen: Lyssna! Chris O'Neill avslöjar Adriennes hemliga smeknamn

(0:16)

Slå på ljud

Chris O’Neill och hans mamma Eva O’Neill föredrar båda två att hålla sig utanför rampljuset. Eva har konsekvent nobbat alla intervjuförfrågningar från både svenska och utländska medier – och hennes liv är något av ett mysterium för alla intresserade.

Därför bär alla vi intresserade varenda litet uttalande som vore det den sista droppen vatten, för att citera Björn Ranelid.

Prinsessan Adrienne – ordet från Eva O'Neill

Eva O'Neill och prinsessan Adrienne

Eva O'Neill och prinsessan Adrienne – vilket radarpar!

När Chris och prinsessan Madeleine fick sitt tredje barn, prinsessan Adrienne, lyckades SVT Nyheter få tag på Eva för en ytterst sällsynt intervju.

Det blev ingen lång utfrågning – men några ord fick vi!

– Jag är väldigt glad över mitt nya barnbarn, säger Eva i intervjun.

– Hon är vacker och extremt söt. Och jag älskar namnet.

SVT ställde också frågan om hon visste hur föräldrarna kommit på det ganska ovanliga namnet, Adrienne.

– Jag vet inte och jag befinner mig på flygplatsen. Men Christopher kan säkert berätta, säger Eva O'Neill i intervjun.

Eva O'Neill – den stora konsten

I övrigt är Eva höljd i dunkel. Vi vet faktiskt inte ens när hon är född. Expressen sammanfattade förvirringen i en artikel från 2014.

“Nästan överallt stod det att Eva Maria Walter föddes i Österrike 1940. Samtidigt anger tyska tidningen Bunte nu 1942 som födelseår, medan uppgifter till Expressen gör gällande att Eva O’Neill, då Eva Maria Walter, föddes 1947 i Karlovy Vary i forna Tjeckoslovakien, eller Karlsbad som är ortens tyska namn”, skrev Expressen.

Svensk Damtidnings mångåriga reporter Ellen Myrgård Lindén är speciellt intresserad av gåtan kring Eva. Hon har undrat i flera år, utan att komma närmre ett definitivt svar.

– Jag har aldrig sett något liknande i kungasammanhang. Att ingen verkar veta vilket år en person är född! Det ger Eva ytterligare en bit mystik, hennes förflutna är lite höljt i dunkel. Vi har heller aldrig sett någon svensk kunglighet gratta Eva på födelsedagen, då skulle vi ju få svaret, säger Ellen.