Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris O'Neills oberäkneliga beteende – därför gjorde han det egentligen

06 jun, 2024, 06:00 
Chris O'Neills beteende är oberäkneligt – och nu har det hänt igen.
Annons

Chris O'Neill älskar att ligga lågt, vara en anonym person som mer än gärna håller sig borta från det kungliga rampljuset. Men det finns tungviktssammanhang som inte ens prinsessan Madeleines make kan tacka nej till.

Därför vägrar Chris O'Neill att bli prinsBrand logo
Därför vägrar Chris O'Neill att bli prins

Ett sånt sammanhang inträffade ifjol, när kungen firade 50 år på tronen samtidigt som Sverige fyllde 500 år. Madeleine med familj var då på plats för att ta del av de stora festligheterna, tillsammans med de andra medlemmarna i den svenska kungafamiljen.

Annons

Chris var då, för första gången på fem år, på plats på Skansen. Där satt han och Madeleine i publiken, klappade åt låtarna som framfördes på scen och tycktes ha en fantastisk stund i ett somrigt Stockholm.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill är inte på plats i Sverige den 6 juni.DPPA

Chris oberäkneliga beteende

Men det svänger snabbt mellan varven. Chris vara eller icke vara på nationaldagen är aningen oberäkneligt och i år kommer varken han eller Madeleine att närvara på det stora firandet.

Hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftade nyligen för Svensk Damtidning att Florida-familjen har fullt upp med sin flytt vill Sverige, vilket är en av orsakerna till att vi inte får se dem på nationaldagen.

Annons

– Prinsessan Madeleine med familj är på väg att flytta hem, men de är inte hemma i Sverige förrän senare i sommar.

Kungafamiljens nationaldagsfirande

Men räkna med att vi kommer få se kronprinsessfamiljen, prinsparet och kungaparet på Skansen!

Ja, den 6 juni bjuder ändå på en kunglig familjefest, även om det blir en dag där stora delar av familjen kommer behöva resa runt en hel del.

– Kungaparet åker till Pajala. Och kronprinsessparet kommer att fira nationaldagen i Nykvarn. Sedan kommer kungafamiljen sammanstråla traditionellt på Skansen vid Solliden-scenen, säger Margareta Thorgren.

Drottning Silvia
Kungaparet på förra årets nationaldagsfirande på Skansen.Pontus Lundahl/TT

Foto: TT

Annons