Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris O'Neills ofattbart dyra kärleksgåva till prinsessan Madeleine – här visar hon upp den

18 okt, 2023, 13:00 
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill

Prinsessan Madeleine visar upp sin otroliga kärleksgåva från Chris O'Neill.

Annons

Prinsessan Madeleine var härligt glammig när Childhood Foundation hade sin stora höstfest i New York. Det fullkomligt sken om vår prinsessa, som hjälpte till att samla in miljoner till Childhoods viktiga arbete.

På armen bar hon en gåva från sin älskade, maken Chris O'Neill. Ett så kallat Love Bracelet från Cartier, med fyra inneslutna diamanter.

Här gör Madeleine oväntad comeback – timmar före kungens stora fest!Brand logo
Här gör Madeleine oväntad comeback – timmar före kungens stora fest!

Prinsessan Madeleine visar upp gåvan från Chris O'Neill

Anledningen att armbandet kallas för Love Bracelet är för att man med smycket får en liten skruvmejsel för att öppna det med. Skruvmejseln ska personen som skänker gåvan behålla – som ett slags kärleksbevis. Endast den du älskar kan ta av armbandet. Drottning Silvia har samma lags armband, danska kronprinsessan Mary likaså. På Cartiers hemsida kostar armbandet 149 000 kronor.

Cartier
Vilket underbart armband!

Madeleine bar också en klocka från Cartier, av modellen Tank – vilken också kommer med ett pris på över 100 000 kronor.

Annons

Tank skapades 1917 av Louis Cartier. Många kända personer har burit klockan, exempelvis Jackie Kennedy, prinsessan Diana, Michelle Obama, Andy Warhol och Clark Gable.

Experten om prinsessan Madeleines smycken: "Det är lite kaxigt"

Hanna Hellberg från Smyckespodden är väldigt imponerad av Madeleines känsla för stil.

– Både armband och klocka är otroligt on brand för Madeleine som har en förkärlek för anrika utländska modehus. Det är igenkännbara pjäser som signalerar pengar och lyx, om än inte så mycket quiet luxury, säger Hanna till Nyheter24.

Hanna gör en egen tolkning av vad armbandet representerar.

– Ett tennisarmband för mig signalerar old money, i synnerhet när det bärs som så som Madeleine bär det: nonchalant, i brist på bättre ord, intrasslat i ett annat armband. Missförstå mig rätt, jag tycker det är skitsnyggt, men det är också lite kaxigt att bära ett så pass dyrt smycke så, säger hon.

– Då jag inte vet exakt hur stora diamanterna i tennisarmbandet är får jag killgissa lite, men det borde ligga på minst 150 000 kronor, troligen mer. Med det i åtanke har jag har svårt att se att värdet för hela "garnityret" ligger på under en 400 000, förutsatt att hon inte gjort ett riktigt bra kap och köpt klockan vintage. Men sannolikt är vi snarare på 500 000 - 600 000.

Annons