Chris oro för mamma Eva – efter det hemska beskedet!

Chris är en kärleksfull son!

Chris O'Neill är orolig för mamma Eva.Just nu är läget oklart – här är de senaste beskeden.

Chris O’Neill och mamma Eva O’Neill har ett drag gemensamt: de föredrar att hålla sig utanför rampljuset. Eva har konsekvent nobbat alla intervjuförfrågningar från både svenska och utländska medier – och hennes liv är något av ett mysterium för alla intresserade.

Men en sak vet vi säkert: ingen kommer undan coronavirusets härjningar.

Chris O’Neill känner oro för sin mamma

Chris är en kärleksfull son!

Chris är en kärleksfull son!

Man får anta att Chris håller extra tät kontakt med Eva under dessa oroliga tider. Eva är en globetrotter som gärna rör på sig, men inget av hennes smultronställen har gått oskadda ur krisen.

England, där Eva vanligtvis tillbringar mycket tid, har drabbats hårt av viruset. I skrivande stund har nästan 40 000 människor avlidit i sviterna av covid-19. Premiärminister Boris Johnson blev själv smittad, och hans regering har fått stark kritik för hur de hanterat krisen. Storbritannien har Europas högsta dödsantal sorterat efter länder.

“Viruset är fortfarande kvar”

Eva föddes i Österrike och har en stark koppling till staden Salzburg, där hon varje år arrangerar en festival. Österrike var snabba med att införa hårda restriktioner på sin befolkning och har, enligt statistiken, klarat sig relativt väl sett till antalet avlidna.

Men inte slappnar man av för det. I Österrike fruktar man nu att viruset ska komma i en andra våg. Därför kallade landets hälsoministerium till en presskonferens där man lät forskaren Niki Popper skicka ut en varning till alla invånare.

– Viruset har inte “åkt på semester”, det har inte lämnat Österrike, det är fortfarande kvar, säger Popper.

Eva, född 1940, tillhör definitivt virusets riskgrupp. Vi får hoppas att hon tar till alla nödvändiga skyddsåtgärder – och att mamma och son snart återförenas!