Chris räddar Sofia – efter kungens oväntade beslut

Chris räddar Sofia – efter kungens oväntade beslut
När Estelle skulle döpas var det en stor händelse, kungaparets första barnbarn som hon är! Då passade kungahuset på att bryta ett par traditioner.
Annons

Nu för tiden är kungabarnen och deras partners självklara medlemmar i kungafamiljen, men så har det inte alltid varit. När det kommer till firanden som dop och bröllop har det tidigare varit kutym att bara ta med äkta makar, och det gjorde Estelles dop till ett så speciellt tillfälle.

Annons

Christopher O´Neill och Sofia Hellqvist var bjudna till dopet, något hovets dåvarande informationschef Bertil Ternert bekräftade för Svensk Damtidning. I de kungliga sammanhangen hade de i princip aldrig tidigare hänt att en sambo fått gå på några officiella tillställningar före det att en förlovningsring sitter på fingret. Men Estelles dop förändrade denna regel, genom att inte bara bjuda en utan två partners som ännu inte var förlovade med sina kungliga respektive.

Annons

– Jag kan bekräfta att de är bjudna till dopet och jag ser inget konstigt i detta. Dessa två personer bor på samma adress som en prins och en prinsessa, sa Bertil Ternert då, och fortsatte med att förklara vem som tagit beslutet:
– Eftersom det är ett officiellt dop är det alltid kungen som ytterst beslutar detta, säger han.

Chris och Sofia dök upp tillsammans till Estelles dop

Duon dök upp tillsammans till dopet, då kungabarnen hade lite mer plikter att utföra än Chris och Sofia, och det blev helt klart en succé. Sofia hade färgkoordinerat sin klänning med de båda prinsessorna i elegant puderrosa, och hon förde sig som att hon inte gjort annat. Chris visade upp en skäggstubb som blev något av en snackis efter tillställningen, och var även han säkerheten själv, trots begränsade kunskaper i svenska språket.

Annons
Chris O’Neill och Sofia Hellqvist anländer till prinsessan Estelles dopceremoni i Slottskyrkan tisdagen den 22 maj 2012.

Om det innebar att det var att vänta två förlovningar efter det ville hovet inte bekräfta, men som vi alla vet var det precis det som hände. För Madeleine och Chris dröjde det bara några månader, medan det för Carl Philip och Sofia dröjde ytterligare ett par år.

Kung Carl XVI Gustaf, Kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och drottning Silvia under prinsessans Estelles dop i Slottskyrkan på Stockholms slott. Dopet var det första av (hittills) sju stycken i den yngsta generationens kungligheter!

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

16 kommentarer till “Chris räddar Sofia – efter kungens oväntade beslut”

 1. Leo skriver: 11 augusti, 2020

  SH fick vara med vid flera olika tillfällen om därmed bröts den gamla traditionen. Allt för att folket skulle vänja sig vid S o förhoppningsvis efter ett tag skulle hennes för kungahuset icke passande tidigare livsval glömmas bort. Så blev inte fallet, folket kan tänka själv. Det fanns flera år innan mötet med pr CP som S kunde gjort andra val, utbildning, arbete, men så blev inte fallet. Att bli en kändis var det som hägrade.


  1. Birthe Vejrum skriver: 11 augusti, 2020

   Endnu en dumsmart kommentar! 🙂
   Chris og Sofia kom i de samme kredse i New York, og gennemgik den samme grundige personundersøgelse af SÄPO som Daniel med resultat GODKENDT.


  2. ananas skriver: 11 augusti, 2020

   Du behöver inte upprepa dig varje dag.


 2. Fundersam skriver: 11 augusti, 2020

  Klart, eftersom de kände varandra sedan tidigare. Sofia Hellqvist och Chris O’Neill bestämde såklart detta tillsammans. Kungen hade nog inget att säga till om.


 3. Gilla skriver: 11 augusti, 2020

  Förstår inte att det var Chris som räddade Sofia kan lika gärna vara tvärt om. Ett beslut i tiden.


 4. Obs skriver: 11 augusti, 2020

  Victoria visade att monarkin inte är så märkvärdig. Corona har gjort att det har blivit ännu tydligare. Vi behöver inga kungligheter. Nu får väl våra folkvalda politiker vakna. Slöseriet måste upphöra och därmed alla “hitte på” uppdrag. Dessa enkla uppdrag finns andra som kan utföra.


 5. surtanten skriver: 11 augusti, 2020

  Fundersam, nu är du ute på villovägar. Dom rörde sig i olika världar. Sluta fantisera så idiotiskt.


  1. Birthe Vejrum skriver: 11 augusti, 2020

   Sofia og Chris er faktisk fotograferet sammen i New York, f ø r Madeleine indtog staden! 🙂


 6. Bettina skriver: 11 augusti, 2020

  Nyhetstorka ännu en gång….


 7. Fundersam skriver: 11 augusti, 2020

  Surtanten! Nä du, Sofia Hellqvist hade tagit sig in i Chris kretsar redan då. Har du inte läst i Stoppa Pressarna om hennes besök hos Trump.


 8. PernillaA skriver: 11 augusti, 2020

  Leo jag börjar bli bekymrad; varje dag skriver du samma kommentarer om Sofia ; vad är ditt problem?


 9. Lars Hermansson skriver: 11 augusti, 2020

  Haha, nu är det spekulationer så man storknar. NY. är en jättestad men det verkar tanterna inte fatta. Att Chris skulle ha något med Soffi Hellqvistarn att göra är en önsketanke från tanterna. Simma lugnt. Olika världar möts aldrig! Hitta på nåt bättre än detta dravel.


 10. Farbror Blå skriver: 11 augusti, 2020

  Chris och Sofias okända förflutna – tillsammans | Svensk Dam https://www.svenskdam.se/kungligt/chris-och-sofias-okanda-forflutna-tillsammans/


 11. Bea skriver: 11 augusti, 2020

  ”Lars Hermansson”, vem tror du att du lurar med den nya påhittade signaturen? Samma eviga tjafsande som vanligt/tidigare.


 12. Hanne skriver: 11 augusti, 2020
 13. Birthe Vejrum skriver: 12 augusti, 2020

  “Lars Hermansson” . det går vel an at tjekke info?
  Det er vel bare Claes von Monaco, der har kaldt kvinderne, der skriver her for tanter, har han rystet/skakat vinterstøvet/-dammet af sig?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar