Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris stora förändring – som påverkar hans vänner

19 mar, 2024, 07:00 
Chris O'Neills beslut påverkar vännerna.
Annons
Därför vägrar Chris O'Neill prinstitelBrand logo
Därför vägrar Chris O'Neill prinstitel

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har alltid gillat att bo utanför Sveriges landsgränser. I över tio års tid har de uppehållit sig utomlands, med bara några kortare visiter till Sverige.

Sedan flera år tillbaka lever de på den amerikanska solkusten, bland Floridas svajande palmer, tropiska klimat och en bra bit från det kungliga rampljuset.

Det har passat Chris, som har väldigt hög integritet och föredrar att hålla vissa saker privata, alldeles perfekt och han har kunnat jobbat ostört med sin business, som han månar så mycket om.

Annons
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine har levt utomlands i flera år – och trivts att hålla sig borta från det kungliga rampljuset.Karin Törnblom/TT

Chris beslut för vännerna

Den tiden är snart förbi. Inom kort inleds ett nytt kapitel i Chris och Madeleines liv, då de säljer lyxhuset i Pinecrest för att bosätta sig i det Sverige som de tidigare flytt ifrån.

Chris, som har en liten men betrodd vänskapskrets i Florida, har självklart blivit informerade om det stora beslutet och sedan flytten blev allmänt känd har han så klart börjat ta farväl av vännerna på bästa sätt.

Känt sig instängd i Sverige

Frågan är dock hur bra Chris kommer att trivas i Sverige. Han är van att bo i stora städer som New York och London, och har alltid känt sig instängd i ”lilla Stockholm”.

Annons

– Här rör sig Madeleine och Chris endast inom en liten radie på Östermalm, och besöker oftast samma restauranger om och om igen, vilket självklart är en helt annan värld än vad han är van vid, säger Margareta Gotthardsson, som har bevakat den svenska kungafamiljen i flera år.

Madeleines beslut

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall är övertygad om att Chris gärna hade stannat kvar i Florida, och att det är Madeleines som pushat för att familjen ska flytta hem.

– Frågar ni mig tror jag att hon har känt sig väldigt ensam i USA. Alla hennes vänner bor i Stockholm, hela familjen förutom Chris och barnen finns i Sverige och Stockholm. Hon har inte kunnat träffa sin familj – det är långa avstånd, till slut kände hon att isoleringen knäckte henne, säger han

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Flytten till Sverige betyder att Madeleine och Chris lämnar vännerna i Florida.Shutterstock

Foto: TT

Annons