Chris stora miljonuppoffring för familjen – efter Madeleines desperata vädjan

Chris stora miljonuppoffring för familjen – efter Madeleines desperata vädjan
Prinsessan Madeleine fick sitt nya hus i Florida. Det skedde snabbt – och krävde en blixtinsats från maken Chris O'Neill.
Annons

Prinsessan Madeleine såg till att få sin flytt genomförd i all hast. Inbrottet i höstas skakade om prinsessan – och enligt Svensk Dams uppgifter var det en av anledningarna till att hennes familj bytte hus i Florida.

Annons

– Madeleine vågar inte bo kvar i huset, berättade en uppgiftslämnare.

Prinsessan gav med största sannolikhet över huvudansvaret för husköpet till maken Chris O’Neill, som är en van och luttrad förhandlare med stenkoll på affärer.

Annons

Här är prinsessan Madeleines nya hus i Florida

prinsessan madeleine chris o
Madeleine och Chris har varit gifta i snart sju år.

Det nya hemmet är 600 kvadratmeter stort och rymmer sex sovrum, åtta badrum, pool och en separat barnflygel. På sajten Realtor.com kan man läsa att huset såldes för ungefär 29,8 miljoner kronor. Det köptes dessutom i något av en blixtaffär. Bara månader efter inbrottet, 17 december, var huset i Chris ägo. Huset hann bara ligga ut på marknaden i 95 dagar innan försäljningen blev av – vilket är lite med Florida-mått mätt.

Annons

Fem miljoner billigare

Beakta också att när huset såldes 2016, till en annan ägare, var det för en summa som var fem miljoner kronor lägre än den som Chris betalade. Man får anta att Chris såg till sin familjs bästa, respekterade Madeleines önskan och såg till att affären genomfördes så snabbt som möjligt – utan att tänka alltför länge kring de ekonomiska aspekterna.

“Otroligt omtänksam”

Kanske spelade det också in att det nya huset ligger i samma område som det gamla gjorde. På det sättet undvek Chris ett läge där hans familj tvingades rycka upp sina rötter och etablera sig på ett helt nytt ställe.

Annons

Det är inte omöjligt. Madeleine har flera gånger vittnat om att Chris är en omhändertagande man som gärna anstränger sig det lilla extra för sin omgivning.

– Han har ett väldigt stort hjärta och han lyckas alltid att få alla i sin omgivning att må bra. Han är en otroligt omtänksam och generös person, har hon sagt tidigare.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

33 kommentarer till “Chris stora miljonuppoffring för familjen – efter Madeleines desperata vädjan”

 1. Anna skriver: 26 februari, 2020

  Stort hjärta…och stor plånbok???


 2. Gilla skriver: 26 februari, 2020

  Förmodligen är huset köpt i samförstånd och för att familjen ska ha en trygg bostad framöver. Vi är många som är förfärade över vad som hänt med sv.d förföljelse av prinsessan Madeleine och hennes fina familj. Tidningen vänder sig till helt nya läsare.


 3. Suzanne skriver: 26 februari, 2020

  Vad vet tidningen om att det är inbrottet som är grunden till husköpet? Kan det kanske vara så att man hyrt för att se om det här är platsen man vill att barnen ska växa upp på? Det kan mycket väl vara så att husköpet var klart, eller åtminstone långt gånget, innan inbrottet skedde.

  Familjen har bott en litet längre tid i USA och när nu, äntligen (?), det blev klart att barnen inte längre ingår i det kungliga huset så var det fritt fram för föräldrarna att välja var de vill bo. Utan att behöva snegla på regler för vad som gäller för att få behålla platsen i tronföljden.

  Sluta spekulera över vad familjen gör. Det är, oavsett vad ni vill tänka och tycka, enbart Madeleine O’Neille som har kunglig börd. Jag tycker att hennes make gjort ett klokt val som avstått en titel, med allt det för med sig, och fortsätter med något han själv valt. Barnen slipper en stor del av den press det innebär att vara tronföljare, i vilken ordning det än må vara, och kan skaffa sig utbildning och utkomst efter eget huvud. Oavsett vad de väljer kommer de inte ligga oss skattebetalare till last.

  Samma sak gäller för prinsparet. Där är väl skillnaden att den ena parten inte hade lika spikrak egen karriär före äktenskapet. Inget illa menat med den kommentaren. Bara ett konstaterande. Filantropi försörjer man sig inte på, även om det i allra högsta grad är vällovligt.

  Den jag kan tycka synd om är den unge prins Oscar. Han tillhör Kungahuset, men kommer aldrig bli statschef. Han blir back-up för sin äldre syster, oavsett vad han skulle vilja göra i livet. Och hans framtida gemål kommer få samma otacksamma och otillfredsställande roll, för ingen kan väl tro att hen kommer få ägna sig åt en karriär innan prinsessan Estelle har säkerställt att det finns ytterligare en generation som kan representera nationen och klippa band?


  1. Jeanette skriver: 27 februari, 2020

   Oscar kommer säkert att hitta något att göra. Den dagen. Vi vet ju inte ens om kungahusen finns kvar när han har vuxit upp.


  2. Desirée skriver: 27 februari, 2020

   Madeleines barn och Carl Philips barn är fortsatt kvar i tronföljden. De tillhör däremot inte Kungliga huset längre och är därmed inte HKH.


  3. Anna skriver: 28 februari, 2020

   Bra skrivet! Håller helt med. Oscar har hamnat i kläm medan kusinerna kan leva mycket friare liv och göra egna val.


 4. Majsan skriver: 27 februari, 2020

  Och vad gör de om det blir inbrott igen? Flytta?


  1. Eva H. skriver: 28 februari, 2020

   Ja, det kan man ju undra. Jag tycker faktiskt mer och mer synd om Chris, jag hoppas att frun är nöjd nu och låter barnen rota sig ordentligt den här gången.


 5. charlotte skriver: 27 februari, 2020

  Hur kan Kungaparet acceptera att deras dotter är så krävande och bortskämd? Både Victoria och Carl Philip har fått flytta in i mycket nedgångna hus och fått renovera till beboelighet. Är detta rättvist? Chris O`Neill har ingen lätt uppgift.


  1. Desirée skriver: 27 februari, 2020

   Statligt ägda Haga slott totalenoverades av staten INNAN Victoria och Daniel flyttade in! Likaså renoverade Carl-Philip sitt efter prins Bertil ärvda hus INNAN inflytt, för vilka pengar är osäkert. Jag förstår inte varför du är så elak mot Madeleine, hon har inte ärvt eller fått något hus!


  2. Regina Lindholm skriver: 27 februari, 2020

   charlotte f.d. Marguerite: Alla som varit aktiva på den här sajten en längre tid vet att du har ett stort horn i sidan till prinsessan Madeleine baserat på hennes uppträdande i tonåren vid skidlift. Jag tycker du skall släppa din hätskhet mot Madeleine nu, den hedrar dig inte. Sedan har nog både Victoria och Carl-Philip flyttat in i nyrenoverat, ingalunda har de flyttat till nedgångna, obeboeliga hus. Din första mening får stå för sig själv, den är inte värd att kommentera.


  3. josefin skriver: 27 februari, 2020

   oh la la charlotte – stackars KP fick huset renoverat av staten f miljontals kronor i god tid innan hon flyttade in. CP bodde hemma hos mamma o pappa i 140-rums villan pà drottningholm medan hans hus, som han ärvt, renoverades. Skulle ju inte tro att det var tràngt att dela 140 rum pà 4 personer.
   O”Neills köper ett hus, kanske redan i gott skick, f egna pengar o flyttar in utan statsbidrag. Lite saklighet kan Du väl ändà kosta pà Dig.


  4. charlotte skriver: 27 februari, 2020

   Regina Lindholm,
   Min åsikt om Madeleine beror inte på ett enstaka skidliftsbeteende. I så fall vore man ju patetisk. Min åsikt är baserad på vetskap som man knappast sett någon ge uttryck för på denna sajt. Om man jämför är de känslostyrda angreppen på Sofia byggda på avundsjuka och elakhet.
   Jag gratulerar fam O´Neill om Chris har de pengar som krävs till det boende inkl nannies, städhjälp, kockar, som Madeleine är van vid. Mr Ambler som också ansågs “förmögen” fick ju också prova på att vara gift med en prinsessa och slutade sina dagar i ett litet rum ovanpå en pub.
   Den stora skillnaden mellan mig och de flesta andra här är att jag accepterar fullt ut att de kungligas i Sverige boenden betalas av skattemedel. Monarkin är väl det enda vi kan lita på i landet för närvarande. Jag är alltså både monarkist och ICKE feminist vilket verkar vara för mycket för somliga.


  5. Jenny skriver: 27 februari, 2020

   Det är inte att du är rojalist eller anti-feminist som folk reagerar på. Utan snarare det faktum att du uttrycker dig obegåvat och osammanhängande.


  6. charlotte skriver: 28 februari, 2020

   Jenny,
   Jag förstår dig, det är inte alltid lätt att hänga med en debattör. Dessutom är det väldigt kul att klanka ner på någon med lite mer sanningsenliga inlägg, byggda på 50-årig vetskap och iakttagelser om kungahusen i Europa.


 6. Gilla skriver: 27 februari, 2020

  Suzanne: tack för alla kloka ord.


 7. ellinor blomquist skriver: 27 februari, 2020

  Renoveringen av Haga slott gick på cirka 50 milj som betaldes av skattemedel-en bröllopspresent, bygget av huset på Öland gick på drygt 10 milj-betalades ur egen ficka. Prinsparets renovering av Solbacka bekostades av de själva-men huset var ett arv frrån prins Bertil-så de behövde ej köpa huset. Renoveringen av deras lantställe/gård betades av egna medel-men även det ett arv så inget inköp. Stugan i Värmand en dopgåva till prinsen-betalades av skattemedel. Jag tror paret O `Neil valde att hyra under en period till de fann det rätta boendet .


 8. Melville skriver: 27 februari, 2020

  Bland alla dessa mer eller mindre vidlyftiga spekulationer över vem som stått för fiolerna vid familjen O’Neills villaköp saknas, märkligt nog, det mest självklara namnet: Eva O’Neill!
  I det här fallet, liksom Londonadressen och den “fritidsbostad” i Florida som såldes för några år sedan, är och var den verklige ägaren Eva O’Neill.
  En snäll och mycket generös mamma är hon alldeles uppenbart.
  Så det där med att “sätta maten på bordet” får nog skrivas på kontot: wishful thinking.


  1. Desirée skriver: 28 februari, 2020

   Så du tror inte att Chris tjänar nog med pengar för att stå för matkontot? Enligt uppgift så är det ett bolag som äger huset.


  2. Eva H. skriver: 28 februari, 2020

   Det sas ju även att Chris svåger var med och stöttade med pengar när det gick tungt. Han kanske har bidragit även nu.


 9. ellinor blomquist skriver: 27 februari, 2020

  Jag är säker på att Chris och Madeleine köpt gemensamt, äger 50% var ,då har Madeleine betalt 50% och Chris 50%-precis så som jämlika par gör-så gjorde min man och jag 1991 när vi köpte vårt gemesamma hus.


 10. Minna Miller skriver: 27 februari, 2020

  Charlotte stämmer 100%!!


  1. charlotte skriver: 27 februari, 2020

   Minna Miller,
   TACK, det värmer!


  2. Helene skriver: 27 februari, 2020

   Minna Miller.

   Minna Miller, varför går inte Mini lika bra, ditt namna sedan tidigare? ,,,,


 11. emmy skriver: 27 februari, 2020

  jag tror var och en som har haft inbrott i ens hem känner en känsla av otrygghet, det är många som flyttar efter ett inbrott.


 12. Minna Miller skriver: 28 februari, 2020

  Mini???Mitt namn är Minna.Punkt och slut


 13. mini skriver: 28 februari, 2020

  Helene
  Jag kikar in här lite då och då men skriver numera inget!
  Jag har vid några tillfällen sett att du skyller denna Minna för att vara jag 🙂 FEL!
  JAG är mini, som numera inte skriver kommentarer, Minna är Minna som skriver.
  ALLA fejkar inte nicnames Helene!


  1. Helene skriver: 28 februari, 2020

   mini.

   Då mini, ber jag om ursäkt om jag tagit fel. Det var tyvärr så likt “dej”. –Hoppas du håller till godo med min ursäkt. –PS. Är jag helt ensam här som kan be om ursäkt? Har faktiskt aldrig sett det tidigare./ Helene


 14. Daga skriver: 28 februari, 2020

  Hej mini❣️Kram Daga


 15. PernillaA skriver: 28 februari, 2020

  mini , tummen upp!


 16. Regina Lindholm skriver: 28 februari, 2020

  Jag måste säga att jag är förundrad över hur många svenskar som har insikt i Madeleines och Chris´ ekonomi. Hur har ni betett er för att ha fått tillgång till banksaldon, värdepapper och slantar i plånboken??


 17. Eva M skriver: 28 februari, 2020

  Förra huset hyrde dom det var till salu . Har läst att dom hyr även detta hus.


  1. Ulla Lundell skriver: 5 mars, 2020

   Hur det än är med vem som betalade vad med detta köp av hus är en sak. Jag funderar över en sak blir man glad och lycklig över en massa lyxiga grejer? Jag har inga lyxiga grejer men är glad ändå.

   Ulla


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar