Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris stora miljonuppoffring för familjen – efter Madeleines desperata vädjan

26 feb, 2020, 20:00 
Prinsessan Madeleine fick sitt nya hus i Florida.Det skedde snabbt – och krävde en blixtinsats från maken Chris O'Neill.
Annons
Det här är prinsessan Madeleine och Chris O’NeillBrand logo
Det här är prinsessan Madeleine och Chris O’Neill

Prinsessan Madeleine såg till att få sin flytt genomförd i all hast. Inbrottet i höstas skakade om prinsessan – och enligt Svensk Dams uppgifter var det en av anledningarna till att hennes familj bytte hus i Florida.

– Madeleine vågar inte bo kvar i huset, berättade en uppgiftslämnare.

Prinsessan gav med största sannolikhet över huvudansvaret för husköpet till maken Chris O’Neill, som är en van och luttrad förhandlare med stenkoll på affärer.

Här är prinsessan Madeleines nya hus i Florida

prinsessan madeleine chris o'neill
Madeleine och Chris har varit gifta i snart sju år.

Det nya hemmet är 600 kvadratmeter stort och rymmer sex sovrum, åtta badrum, pool och en separat barnflygel. På sajten Realtor.com kan man läsa att huset såldes för ungefär 29,8 miljoner kronor. Det köptes dessutom i något av en blixtaffär. Bara månader efter inbrottet, 17 december, var huset i Chris ägo. Huset hann bara ligga ut på marknaden i 95 dagar innan försäljningen blev av – vilket är lite med Florida-mått mätt.

Annons

Fem miljoner billigare

Beakta också att när huset såldes 2016, till en annan ägare, var det för en summa som var fem miljoner kronor lägre än den som Chris betalade. Man får anta att Chris såg till sin familjs bästa, respekterade Madeleines önskan och såg till att affären genomfördes så snabbt som möjligt – utan att tänka alltför länge kring de ekonomiska aspekterna.

“Otroligt omtänksam”

Kanske spelade det också in att det nya huset ligger i samma område som det gamla gjorde. På det sättet undvek Chris ett läge där hans familj tvingades rycka upp sina rötter och etablera sig på ett helt nytt ställe.

Det är inte omöjligt. Madeleine har flera gånger vittnat om att Chris är en omhändertagande man som gärna anstränger sig det lilla extra för sin omgivning.

– Han har ett väldigt stort hjärta och han lyckas alltid att få alla i sin omgivning att må bra. Han är en otroligt omtänksam och generös person, har hon sagt tidigare.

Annons