Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Chris tillsagd av kungen – beteendet på festen: ”Förklarat för honom”

21 maj, 2024, 15:30 
Chris O'Neill hade inte tänkt dyka upp på festen – men ändrade sig i sista stund.
Annons
Här avslöjas Chris O'Neills och prins Daniels verkliga relationBrand logo
Här avslöjas Chris O'Neills och prins Daniels verkliga relation

Chris O'Neill må vara gift med en prinsessa, men har aldrig riktigt varit intresserad av ett kungligt liv. När han gifte sig med Madeleine tackade han nej till prinstiteln, just för att han skulle kunna fortsätta leva det liv som han alltid gjort.

I stället har han fortsatt att ägna sig åt sin business, agerat som den affärsman han alltid varit och sett till att sköta sina privata affärer långt bort från det kungliga rampljuset.

– Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det. Jag ansåg att det var viktigt att bibehålla samma förhållande till honom som jag alltid haft, först och främst, har Chris sagt.

Annons
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill lever ett liv i Florida – långt bort från det kungliga rampljuset.Pontus Höök / TT

Chris duckar kungliga rampljuset

De senaste åren har Chris med familj bott i Florida. Den soliga delstaten ligger drygt 800 mil från Sverige, vilket har betytt att familjen kunnat leva ett relativt anonymt liv.

Det passar Chris som handen i handsken. Han har som bekant aldrig varit speciellt intresserad av att synas i det kungliga rampljuset och gillar att hålla låg profil.

Men ibland händer det att Chris dyker upp och då blir hela den svenska kungafamiljen så klart väldigt glada. En sån händelse var när prins Carl Philip och prinsessan Sofia hade sin gudstjänst i Slottskyrkan inför sitt bröllop 2015.

Annons

Chris tillsagd av kungen

Att se Chris på den stora festen var något förvånande. Bara en vecka innan hade hovet meddelat att han inte skulle närvara, men bara minuter före gudstjänsten kom man med ett nytt besked.

”När Chris nu i dag gick förbi mig på bänkrad 21 inne i Slottskyrkan såg han faktiskt lite tagen ut och då inte av högtidens stund. Jag tror snarare att svärfar kungen en gång för alla hade förklarat för honom vad som gäller”, skrev Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall, då hovreporter på Expressen, i en krönika.

Annons

Något år innan hade Chris skippat Nobelfesten. Den här gången såg han till att dyka upp och Johan T Lindwall är övertygad om att kungen hade ett finger med i spelet.

”I sista stund verkar Chris ha ändrat sig och han tillsammans med Madeleine var först in i Slottskyrkan av familjemedlemmarna”.

”Tror nog att det var en av de sista gångerna - på länge - som Chris tänker strunta i en stor kunglig högtid”.

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine.Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons