Chris tuffa besked till kungen om Madeleine – meddelade det inför alla

Chris tuffa besked till kungen om Madeleine – meddelade det inför alla.

Chris O'Neill har aldrig varit intresserad av det kungliga livet och tackade vänligt men bestämt nej till en prinstitel när han skulle gifta sig med prinsessan Madeleine.

Ända sedan Chris O’Neill gifte sig med prinsessan Madeleine har han haft en något komplicerad relation till Sverige och det kungliga livet. Han har fortsatt att driva företag med hela världen som arbetsplats, och har heller aldrig velat bosätta sig i Stockholm. Prinsessmaken är van vid att resa mycket och har heller aldrig varit särskilt intresserad av kungliga uppdrag och uppmärksamheten som kommer med att tillhöra ett kungahus. Vem kan till exempel glömma paparazzibilderna från New York, där han pekade finger åt fotograferna?

“Jag är inte född i någon kungafamilj”

I en omtalad intervju i magasinet King svarade han på frågan om han någonsin lekt med tanken på att trots allt bli prins på heltid, och svarade då:

– Nej. Det var aldrig ett alternativ. Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det. Jag ansåg att det var viktigt att bibehålla samma förhållande till honom som jag alltid haft, först och främst. Därefter var det mitt val att inte ta på mig några offentliga uppdrag, och därför är min roll i sammanhanget väldigt enkel: Jag finns med som stöd för min hustru. Det är en uppgift jag klarar av som herr Christopher O’Neill.

Har hittat en bra balans

Trots det tuffa beskedet är det tydligt att prinsessparet numera har hittat en härlig balans efter flytten till Florida. Både han och prinsessan trivs väldigt bra i USA och båda trivs med sina jobb, Chris med sina företag och Madeleine som jobbar med Childhood mot den amerikanska marknaden.

Madeleine har heller inget behov av att vara med på alla kungliga evenemang hemma i Sverige. Hon och Chris väljer istället ut det allra viktigaste och är med när de tycker att det passar, och Chris gör ett utmärkt jobb att finnas med som stöd för sin hustru.

Foto: TT