Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris tvingas agera – för att behålla relationen med Silvia

11 jul, 2023, 17:30 

Chris O'Neill gör allt för att stärka relationen med drottning Silvia.

Annons

Prinsessan Madeleine föll pladask när hon träffade finansmannen Chris O'Neill i New York 2010. Samtidigt fanns det vissa hinder, att gifta sig med en kunglighet innebar också ett liv i offentligheten.

Silvias första ord om Madeleines SverigeflyttBrand logo
Silvias första ord om Madeleines Sverigeflytt

Chris valde kärleken och tre år senare, 2013, sa de ”ja” till varandra i Storkyrkan i Stockholm. Någon prins blev det dock aldrig av Chris, som valde att tacka nej till alla titlar.

– Därefter var det mitt val att inte ta på mig några offentliga uppdrag, och därför är min roll i sammanhanget väldigt enkel: Jag finns med som stöd för min hustru, sa han till King 2018.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill under nationaldagsfirandet den 6 juni.

Silvias och Chris relation

Han kunde heller inte ha fått en bättre svärmor. Drottning Silvia välkomnade honom med öppna armar och blev en person som Chris alltid kunde komma till för råd och stöd.

Annons

Silvia har själv varit i samma sits och vet hur viktigt det är att bli accepterad när man gifter sig med en kunglighet, något hon sett till att föra vidare på sina barns partners.

– Vi är oerhört glada. Vår blivande svärson är en sådan trevlig person. Han är sympatisk och ger henne värme. Det stödet hon behöver ger han henne. Som alla människor behöver. En fin och trevlig person, har Silvia sagt om Chris.

Chris förändrade beteende

Inom ett år är tanken att Madeleine med familj ska flytta till Sverige och bosätta sig på Hovstallet i centrala Stockholm. Det innebär att de kommer träffa kungen och Silvia betydligt oftare.

För Chris del innebär det även möjligheter att närvara på fler kungliga tillställningar, något som Madeleines kameraskygga make inte alltid har tyckt varit det roligaste i världen.

Annons

Och redan nu har han växlat upp. Den 6 juni närvarade han på nationaldagsfirandet för första gången på fem år, och i år är även tanken att han ska vara med på kronprinsessan Victorias födelsedag.

Drottning Silvia
Drottning Silvia tycker att svärsonen Chris O'Neill är en ”sådan trevlig person”.

Experten om Chris beteende: ”Otroligt smart”

Att Chris dyker upp på fler kungliga tillställningar är ingen slump. Retorikexperten Elaine Eksvärd tror att det är högst medvetet och att det är ett smakprov på det som väntar vid flytten till Sverige nästa år.

Hon tror också det är ett sätt för Chris att förbättra relationen till kungen och Silvia.

– Det är otroligt smart, det tror jag vem som helst hade gjort som vill ha goda relationer med sin svärföräldrar, kunglig eller inte, och i hans fall kommer en hel nation på köpet. Jag tror att han tycker det är värt ansträngningen, om han nu tycker att det är någon ansträngning, säger Elaine Eksvärd till Svensk Damtidning.

Foto: TT

Annons