Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris vägran – det kommer han aldrig någonsin göra

05 okt, 2023, 13:00 
Louise Wibergh Lenti
Chris O'Neill

Chris O'Neill är en man med starka principer och är säker på vad han vill.

Annons

Vi har sedan länge vetat om att Chris O’Neill inte är speciellt lockad av ett liv i rampljuset. Han vill vara privat och leva sitt liv på sina villkor. Det lilla kruxet är att han är gift med en av de mest kända och omskrivna personerna i Sverige – prinsessan Madeleine.

Här avslöjas Chris O'Neills och prins Daniels verkliga relationBrand logo
Här avslöjas Chris O'Neills och prins Daniels verkliga relation

Chris O'Neill: "Önskar att jag inte behövde göra det här"

Paret har hållit en låg profil men chockade oss alla när de 2015 ställde upp på en stor intervju i Skavlan. Smidigt ändå eftersom paret då var bosatta i London där Skavlan också spelades in. I studion satt de tillsammans med Fredrik Skavlan, kocken Jamie Oliver och sångerskan Adele och vi fick en unik inblick i deras liv.

Madeleine och Chris fick frågan om de förändrat varandra något under sin tid ihop. Chris medgav att han är lugnare när han är med Madeleine. Madeleine sa i sin tur att hon känner sig trygg och säker i hans sällskap och att de är ett väldigt bra team.

Annons

– Kläderna, stilen, där får jag inte röra honom. Om jag säger något är det ”nej nej det här är hur jag är” och det är det jag gillar med Chris. Han är väldigt ”Det här är jag, jag är Chris O’Neill, och jag kommer inte ändra mig” och jag älskar det, säger Madeleine.

Jamie Oliver, Prinsessan Madeleine, Fredrik Skavlan, Adele, Chris O'Neill
Jamie Oliver, prinsessan Madeleine, Fredrik Skavlan, Adele och Chris O'Neill uppradade vid inspelningen av Skavlan 2015.

När Chris får frågan om han någonsin önskat att Madeleine inte var en prinsessa kommer svaret snabbt:

– Ja. Det har funnits stunder. I England är privatlivet heligt. Alla har rätt att hålla vissa saker privata. Den skandinviska transparensen, där man delar allt, är inte mer rätt eller fel. Men det är annorlunda och det var jag inte riktigt beredd på.

Han fortsätter:

– Vid något tillfälle tänkte jag att ”jag blev kär i den här kvinnan och nu måste jag anpassa hela mitt liv efter den person som jag älskar”. Det var inte alltid bekvämt och man kände ”jag önskar att jag inte behövde göra det här”.

Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill, prins Carl Philip, prinsessan Sofia
Den avslappnade sidan av Chris kommer fram med familj och vänner.

Chris O'Neills ställningstagande

Efter åren i London bar det sen av till Florida där familjen bott för sig själva och fått tillskott av såväl ett tredje barn, prinsessan Adrienne, och sina två hundar Teddy och Oreo.

Annons

Nu är det däremot inte långt kvar innan familjen ska flytta tillbaka till Sverige. Svensk Dams chefredaktör Johan T Lindwall har tidigare uttalat sig om hur livet i Sverige kommer att bli för Chris O’Neill:

– Jag har väldigt svårt att se hur Chris ska acklimatisera sig till Sverige och Stockholm. Vet att han ofta förr brukade beklaga sig över den uppmärksamhet hans person skapade när han var ute och rörde sig på allmänna ytor, säger Johan T.

Journalisten och PR-experten Paul Ronge menar att en sak är säker: Chris O'Neill kommer aldrig bry sig om att bli folklig.

– De vill inte vara en del av det här offentliga. De mäler sig ur det och bygger sina egna liv, så att säga, på sitt eget sätt, säger han.

Han fortsätter sitt resonemang med att det finns en "bufflighet" över Chris som nog alltid kommer finnas kvar.

– Det är väldigt svårt att arbeta bort på ett sätt så det verkar äkta. Så skulle han börja ställa upp på intervjuer och liksom le och dra olika anekdoter och så, så skulle man börja undra vad som hade hänt med honom, säger Paul Ronge.

Foto: TT

Annons