Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Christer Lindarw avslöjar hemliga spelet bakom Estelles klänning

17 okt, 2023, 05:00 

Artisten Christer Lindarw är hjärnan bakom flera kungliga kreationer.
För Svensk Damtidning berättar han nu om när han tog fram prinsessan Estelles klänning.

Annons

Christer Lindarw har med sin stämma och glamour bjudit på scenunderhållning som fått många att hoppa upp från sina stolar, dansa i takt till musiken och applådera frenetiskt.

Estelles magiska klänning får alla att tappa andan – strålar med Victoria och Daniel!Brand logo
Estelles magiska klänning får alla att tappa andan – strålar med Victoria och Daniel!

Framgångarna i ”After Dark” har gjort att han i dag räknas som Sveriges främsta dragshowartist, men som så många andra kreativa själar har han också andra strängar på sin lyra.

Innan han blev artist utbildade han sig till designer. På 90-talet låg han bakom bröllopskreationer till Linda Philipssons, Per Gessles, Lisa Nilssons och Björn Skifs kändisbröllop.

Estelle fick bestämma själv

Senaste tiden har han gått över till den kungliga sidan. När kungen firade 50 år på tronen hade han designat två av kronprinsessan Victorias klänningar, och när prinsessan Estelle dök upp på prins Christians 18-årskalas var Christer designern bakom hennes rosa tylldröm med blomdetaljer längst upp och en rosett vid midjan.

Annons

Christer Lindarw berättar för Svensk Damtidning att han tagit fram flera exempel på klänningar inför den stora dagen, men att det var just den rosablommiga klänningen som föll Estelle i smaken.

– Jag hade gjort ett par alternativ, sen fick hon bestämma vilken hon tyckte var finast, säger Christer.

Prinsessan Estelle
Prinsessan Estelle med Christer Lindarws kreation.

Så tar Christer Lindarw fram drömklänningarna

Att ta fram klänningar till kungligheternas stora fester är inget uppdrag vem som helst får. Christer Lindarw besitter det där lilla extra och har en speciell arbetsmetod när han tänker fram sina kreationer.

– När jag designar så är det lite olika. Jag gör ju en skiss till slut, men mitt största arbete att designa är egentligen det som sker i huvudet i några veckor innan.

Annons

– Jag tänker och tänker, kollar på tyger i butiker, känner efter, ritar, skissar och funderar. När jag sitter ner och tecknar ner en skiss är nästan allt klart i huvudet, då ändrar jag inte så mycket.

Christer Lindarw
Christer Lindarw har under åren tagit fram flera vackra klänningar.

Christer Lindarw om framtiden

För Christers del är det så klart väldigt hedrande att få äran att designa klänningar till både Victoria och Estelle. Om det blir några framtida kungliga uppdrag återstår att se.

– Kronprinsessan gillar ju att bära svenskt och gillar svensk design. Jag har designat mycket under årens lopp, men mest till våra After dark-shower. Jag utbildade mig till designer innan jag blev artist och har även designat till artister under årens lopp.

Du kan din grej?

– Ja, jag har gjort lite klänningar under åren, men jag har aldrig haft en egen kollektion.

Är det en dröm du har?

– Haha, nej, jag är gammal för fan. Är ju pensionär, men det är svårt att bli pensionär när man får en massa uppgifter hela tiden.

Foto: TT

Annons