Christina stöttar prinsessan Sofia i det dolda

prinsessan christina stöttar prinsessan sofia

Prinsessan Sofias stora trygghet är förstås prins Carl Philip. Men det finns en till person i kungafamiljen som stöttar henne på ett fantastiskt sätt. Även om det sker lite i det dolda.

Prinsessan Sofia har en kunglig stöttepelare. Ända sedan bröllopet med Carl Philip, år 2015, har prinsessan Christina funnits vid Sofias sida och guidat henne. Kungens syster har kommit med, både vad gäller de kungliga uppdragen och livet i stort.

Prinsessan Sofia inspireras av Christina

Sofia har dessutom inspirerats av Christina i sitt val av hjärtefrågor. År 2016 blev hon till exempel hedersordförande för Sophiahemmet – efter prinsessan Christina. Ett ärofyllt uppdrag som kungens syster förstås kunde berätta mycket om.

I en ny intervju med Dagens Nyheter berättar prinsparet själva om stödet från faster Titti.

– Prinsessan Christina har alltid funnits till hands och stöttat på ett fantastiskt sätt. Ibland syns det, ibland inte, säger de där.

Christina och maken Tord Magnuson är självklara gäster vid kungliga högtidstillfällen på slottet. Men de träffar även Carl Philip och Sofia privat. Prinsparet är otroligt familjekära och bjuder på middag hemma på Villa Solbacken. Och Christina sitter ofta med vid bordet. Hon är en riktig trygghet, för Sofia, och har även kommit att utveckla en god relation till lillprinsarna, Alexander och Gabriel.

“Alltid funnits till hands”

Ett evenemang, som alltid gästas av flera kungligheter, är Nobelfesten. Prinsessan Christina och Tord Magnuson är alltid inbjudna till Blå Hallen och Sofia tycker fortfarande att det är skönt att ha Christina vid sina sida under sådana här officiella tillfällen. Trots att hon förstås är trygg i sin roll som prinsessa.

Foto: TT