Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Grattis prins Constantijn av Nederländerna 40 år!

11 okt, 2009, 08:30 
AvRed Aktionen
Ännu en kunglig  jubilar! Prins Constantijn av Nederländerna fyller 40 år idag och vi säger grattis!
Annons

Prins Constantijn är yngste son till drottning Beatrix av Nederländerna och Claus von Amsberg och han fyller alltså 40 år idag söndag. Constantijn är förutom prins av Nederländerna även prins av Orange-Nassau och “Jonkheer van Amsberg”. Han är nr 5 i tronföljden till den holländska tronen och har två bröder; kronprins Willem Alexander och Johan Friso.

Gifte sig med Laurentien 2000

År 2000 gifte sig Constantijn med Laurentien Brinkhorst och de har tre barn; Eloise, 7, Claus-Casimir, 5, och Leonore, 3. På fritiden gillar prinsen att spela fotboll, tennis, golf och att åka skidor. Hans smeknamn är Tijn. Prinsen ville ha ett liv utanför det kungliga och utbildade sig till advokat och sedan 2003 arbetar han för RAND Corporation Europe i Bryssel. Han har även en deltidstjänst på det holländska utrikesdepartementet i Haag.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: TT

Annons