Corona-kaoset i brittiska kungafamiljen

Oron växer efter corona-karantänen på Georges och Charlottes skola. Katastrofen vore om 93-åriga drottning Elizabeth skulle drabbas.

 

Den brittiska kungafamiljen har hamnat mitt i Corona-krisen. Tidigare i veckan kom beskedet att fyra elever vid prins Georges och prinsessan Charlottes privatskola Thomas’s Battersea School i sydvästra London har blivit placerade i karantän.

Detta efter att de varit på skidsemester i norra Italien under det brittiska sportlovet. I fredags stod det också klart att två av dem har blivit sjuka med influensaliknande symptom.

Prins Georges och prinsessan Charlottes skola Thomas's Battersea School i sydvästra London.

Det är här på Thomas’s Battersea School i sydvästra London som Charlotte och George tillbringar sina skoldagar.

Brittiska hovet har inte kommenterat och det finns inget som tyder på att 6-årige prins George eller snart 5-åriga prinsessan Charlotte ska ha drabbats. Men det är förstås ändå lite oroande nyheter för Kate och prins William och de andra föräldrarna som har barn vid Thomas’s Battersea School.

Charlotte och George – skolan i corona-karantän

Prins George och prinsessan Charlotte i skoluniformen.

Prins George och prinsessan Charlotte i sina skoluniformer.

I väntan på mer information har skolan gått ut med ett uttalande:

”Som alla skolor tar vi mycket allvarligt på de potentiella riskerna som följer med spridningen av Covid-19 och vi följer regeringens instruktioner om förebyggande åtgärder. För närvarande har vi ett litet antal elever som har bedömts vara i riskzonen och de befinner sig för närvarande i sina hem, där de inväntar testresultaten.”

Skolan meddelade också att alla föräldrar informerats.

I den brittiska kungafamiljen – men även bland britterna i stort – finns det sannolikt en oro för risken att drottning Elizabeth eller prins Philip skulle drabbas. Vid fyllda 93 respektive 98 är man ändå lite extra skör.

Drottning Elizabeth är orolig för bränderna i Australien.

Drottning Elizabeth bär alltid handskar när hon hälsar på folk. Extra bra i dessa corona-tider.

Foto: TT.