Corona-krisen: Så drabbas kungafamiljen

Corona-krisen drabbar kungafamiljen med full kraft. Hovet sitter i krismöte och flera uppdrag har redan ställts in.

Coronakrisen har drabbat Sverige med full kraft, ett faktum som har lämnat djupa spår även i kungafamiljens kalender. I dag, på kronprinsessan Victorias namnsdag, gapar slottets Inre Borggård tom, efter att hela det officiella firandet har ställts in. Och det senaste är att prins Daniels besök vid konferensen Träffpunkt Idrott som skulle ha ägt rum i på Svenska Mässan i Göteborg på tisdag, nu har strukits ur hovets officiella kalender, detta efter att hela eventet har stoppats.

LÄS MER: Skolan stänger på grund av coronasmitta – två dagar efter Daniels besök

Corona-krisen: Prins Daniels uppdrag stoppas

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på slottet, i samband med att hon firades på namnsdagen av Försvarsmakten 2020.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på slottet i dag, i samband med att hon fick ta emot namnsdagsblommor från Försvarsmakten vid en enkel och inofficiell ceremoni.

– Träffpunkt Idrott kommer inte att genomföras, efter regeringens beslut om att förbjuda folksamlingar över 500 personer. Som en följd av det undersöker vi nya datum att genomföra mässan på, meddelar arrangörerna.

Svensk Damtidning har även varit i kontakt med hovets informationschef Margareta Thorgren som bekräftar scenariot:

– Vi ser över alla planerade aktiviteter nogsamt. Speciellt alla aktiviteter där det ingår möten med större folkmassor. Det viktigaste just nu är att inte utsätta människor för risker, säger hon till Svensk Damtidning.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på slottet under coronakrisen.

Mycket osäkerhet de närmaste veckorna, även på Kungliga slottet.

– Man måste också tänka på vad man kan göra för att minimera smittspridningen. Vi arbetar övergripande med situationen och följer givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Alla har ett ansvar för sin egen hälsa, säger Margareta Thorgren.

LÄS MER: Victoria och Daniel firar kärleken – elva år sedan kungen sa ja!

Foto: Jessica Gow/TT.