Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Cristina vägrar avsäga sig platsen i tronföljden

29 jun, 2015, 13:09 
Annons
Cristina

Kung Felipes syster Cristina sitter i en riktig rävsax. Hur hon än agerar blir det fel. 

Brodern har raderat Cristinas titel och nu vädjar pappa Juan Carlos till dottern att avsäga sig tronföljden. Men Cristina säger stopp och belägg. Hon har fått nog!

Cristina-67

Har ni hängt med i följetongen? Cristina de Borbón och hennes man Inakí Uradangarín har de senaste åren haft ögonen på sig från alla håll.

Annons
Cristina-12

Misstankarna om korruption av statliga medel fortsätter. Trots att åklagarna har på fötterna och Inaki har fått straffböter på miljonbelopp förnekar Cristina all inblandning i skandal-härvan.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Cristina

Hon bombarderades med 400 frågor under förhöret i Palma på Mallorca den 8 februari 2014.

Annons

Prinsessan Cristina svarade “jag vet inte” 182 gånger under utfrågningen.

Det är inte lätt att veta hur djupt involverad infanta Cristina verkligen har varit i makens “affärer”. Nyligen skrev vi om hur kung Felipe “återkallade” systerns hertiginne-titel.

Spains King Juan Carlos and Queen Sofia attend the opening of the exhibition  Portraits of the Royal Collections

Cristinas pappa vädjar till dottern att självmant “droppa” sin plats i tronföljden. Det skulle vara en signal till folket att kungahuset gör allt vad de kan i denna skandal, som aldrig verkar ta slut.

Annons
Inaki-45

Inaki har alltid varit en uppskattad person i kungafamiljen och Juan Carlos har i alla år haft en nära och god relation till svärsonen. Men efter misstankarna om svindleri, ekonomisk brottslighet och korruption är både Inaki och Cristina ute i kylan.

Inte blir det bättre av att Cristina trotsar sin familj. Hon ger inte upp sin plats till spanska tronen. Skulle hon göra det, vore det samma sak som att säga att hon är skyldig.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL, Stella Pictures

 

Annons