Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Då döps Archie – nya uppgifter

01 jul, 2019, 19:30 
Agneta Nisbeth
Harry Meghan Archie
Det blir inte precis något stort kungligt dop som i Sverige för prins Harrys och Meghans lille son Archie Harrison.
Annons

Än så länge har vi inte fått någon officiell bekräftelse men alla uppgifter pekar på att prins Harrys och Meghans son Archie kommer att döpas nu till helgen. Närmare bestämt på lördag.

Men det blir verkligen ingen större officiell händelse, snarare en mycket privat stund med bara den närmaste familjen, däribland Meghans mamma Doria Ragland. Det sägs att det bara kommer röra sig om ett drygt 20-tal gäster allt som allt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Elizabeth

Prins Harry och Meghan kommer dock att få vara utan drottning Elizabeth närvaro, drottningen har tidigare meddelat att hon inte kommer att kunna delta på grund av andra engagemang.

Som ni kanske minns var drottning Elizabeth inte heller med när Kates och prins Williams yngste barn prins Louis döptes.

prins Charles Camilla

Däremot kommer det hela att gå av stapeln med farfar prins Charles och hans hustru Camilla som organisatörer och som värdar för dopfesten efteråt, berättar nu flera brittiska tidningar.

Annons

Inget dop i St Georges Chapel

Dopet kommer att äga rum i Windsor, fast inte i den stora kyrkan St Georges Chapel där prins Harry och Meghan gifte sig och prins Harry själv döptes på 80-talet. De har istället valt den lilla privata kapellet inom Windsor Castle dit inga utomstående kan sig sig in.

harry meghan

Detta innebär att vi antagligen bara kan vänta oss en enda, eller kanske två “officiella bilder” av den nydöpte Archie, med sina föräldrar och kanske då också sina gudföräldrar och resten av släkten. Bilder som då bara kommer publiceras på nätet, via hertigparet av Sussex eget Instagramkonto och kanske också genom Charles och Camillas konto Clarence House.

Bara bilder som familjen valt ut

Rart och gulligt för all del, men vi får då bara se de bilder som familjen valt ut. Det blir inte någon fotopool som annars är brukligt, så vi får flera olika fotografers version av händelsen. Men det är trots allt de bägge föräldrarna som bestämmer till slut, vill de ha ett privat dop så blir det så.

 

Foto TT

Annons