Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Då går kungafamiljen på jullov – och så länge är de lediga

Då går kungafamiljen på jullov – och så länge är de lediga

Snart jullov! I dag är det precis en vecka kvar till julafton – och kungafamiljen har börjat räkna ner.
Har du koll på tronföljden?
Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har sitt sista uppdrag nu på fredag, när de som vanligt avslutar sitt arbetsår med Svenska Akademiens högtidssammankomst, sida vid sida med kungaparet. Och ungefär samtidigt börjar jullovet för prinsessan Estelle.

Kungafamiljen

Snart jullov för prinsessan Estelle!

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia går i mål dagen efter, alltså på lördag. Då kommer de traditionsenligt att sitta bänkade i Gustaf Vasa kyrka när deras gode vän Fredrik Benedict Nybladh har sin konsert ”Jul i Vasastan”.

carl philip sofia

Sedan brer julledigheten ut sig, med 20 härliga dagar, innan Victoria och Daniel kickar igång det kungliga 2020 med varsitt uppdrag den 9 januari. Kungen är ledig ytterligare tre dagar, närmare bestämt fram till 12 januari, då han och kronprinsessan Victoria åker till till Folk och Försvars rikskonferens i Sälen.

Men innan kungafamiljen kommer så långt ska de alltså spurta några dagar till på jobbet, en spurt fram till jul som alltid brukar vara lika intensiv, särskilt för drottning Silvia som fyller 76 dagen före julafton.

Drottning Silvia röd klänning

Så firas drottningen – mitt i julstöket

Men däremellan gör drottningen som många andra just nu, hon klämmer in lite julklappsletande på stan emellan jobbuppdragen. I lördags siktades hon på varuhuset NK:s bokavdelning berättar vårt ögonvittne.

Miamiborna avslöjar: Så är det att ha en svensk prinsessa i stan
Slå på ljud

Själva födelsedagen firas som vanligt med ett surpriseparty på Drottningholms slott. Kungen är festgeneral och hittar ett nytt rum för middagen varje år.

Drottningholms slott.

Snart jul på Drottningholm.

Foto: TT.