Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Då går kungafamiljen på jullov – och så länge är de lediga

17 dec, 2019, 11:45 
Snart jullov! I dag är det precis en vecka kvar till julafton – och kungafamiljen har börjat räkna ner.
Annons
Har du koll på tronföljden?Brand logo
Har du koll på tronföljden?

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har sitt sista uppdrag nu på fredag, när de som vanligt avslutar sitt arbetsår med Svenska Akademiens högtidssammankomst, sida vid sida med kungaparet. Och ungefär samtidigt börjar jullovet för prinsessan Estelle.

Kungafamiljen
Snart jullov för prinsessan Estelle!

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia går i mål dagen efter, alltså på lördag. Då kommer de traditionsenligt att sitta bänkade i Gustaf Vasa kyrka när deras gode vän Fredrik Benedict Nybladh har sin konsert ”Jul i Vasastan”.

carl philip sofia

Sedan brer julledigheten ut sig, med 20 härliga dagar, innan Victoria och Daniel kickar igång det kungliga 2020 med varsitt uppdrag den 9 januari. Kungen är ledig ytterligare tre dagar, närmare bestämt fram till 12 januari, då han och kronprinsessan Victoria åker till till Folk och Försvars rikskonferens i Sälen.

Annons

Men innan kungafamiljen kommer så långt ska de alltså spurta några dagar till på jobbet, en spurt fram till jul som alltid brukar vara lika intensiv, särskilt för drottning Silvia som fyller 76 dagen före julafton.

Drottning Silvia röd klänning

Så firas drottningen – mitt i julstöket

Men däremellan gör drottningen som många andra just nu, hon klämmer in lite julklappsletande på stan emellan jobbuppdragen. I lördags siktades hon på varuhuset NK:s bokavdelning berättar vårt ögonvittne.

Miamiborna avslöjar: Så är det att ha en svensk prinsessa i stanBrand logo
Miamiborna avslöjar: Så är det att ha en svensk prinsessa i stan

Själva födelsedagen firas som vanligt med ett surpriseparty på Drottningholms slott. Kungen är festgeneral och hittar ett nytt rum för middagen varje år.

Drottningholms slott.
Snart jul på Drottningholm.

Foto: TT.

Annons