Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Då har nya avslöjande tv-dramat om drottning Elizabeth svensk premiär

26 okt, 2016, 12:41 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Höstens stora kostymdrama skildrar de dramatiska skeendet när drottning Elizabeth tillträde tronen för 63 år sedan. Vi vet när du kan se första avsnittet!
Annons

Streamingtjänsten Netflix nya tv-serie “The Crown” har fått drottning Elizabeths “stiff upper lip” att darra.

I tio avsnitt visas nu den dramatiska historien om hur hon som 26-åring oväntat och plötsligt får ta över tronen efter sin far kung George. Serien är ett påkostat kostymdrama och för manus står Peter Morgan som tidigare skrivit de verklighetsbaserade filmerna “The Queen” och “Frost/Nixon”.

Den första säsongen tar avstamp när den unga prinsessan Elizabeth gifter sig med den dansk-grekiska prinsen Philip Mountbatten. De nygifta flyttar till Malta där Philip är sjöofficer och vi får en inblick i deras första lyckliga år tillsammans. Men mörka moln hägrar på himlen. Kungen är mycket sjuk och plågas av tanken att Elizabeth inte är tillräckligt förberedd för att axla ansvaret. När Elizabeth och Philip gör sin första resa genom brittiska samväldet avlider kungen oväntat och hela deras liv kullkastas.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
The Crown Season 1
Netflix stora kostymdrama “The Crown” har premiär den 4:e november.

Serien tar också upp andra pikanta inslag under samma tid. Som prinsessan Margarets affär med Peter Townsend, under den tiden riktig mumma för skvallerpressen, och det sluga maktspelet som skedde i parlamentet samtidigt som tronskiftet.

Serien har premiär den 4:e november på Netflix.

Av: Liv Sander.

Foto: Netflix.

Annons