Då kommer nya tv-serien om Madeleine

Barnens drottning sänds på Viaplay i vår.

Under hösten har ett tv-team följt Madeleine och Silvia och inom kort kommer vi att få se resultatet. Här är allt vi vet om serien Barnens drottning!

I höstas kunde Svensk Damtidning avslöja att prinsessan Madeleine och drottning Silvia medverkar i en ny tv-serie som håller på att spelas in. Och nu kommer fler och fler spännande detaljer ut!

Barnens drottning, som serien heter, är en dokumentär i sex delar och den handlar om Silvia och Madeleine och deras arbete med World Childhood Foundation. Barnrättsorganisationen som ju grundades av drottning Silvia år 1999 och som prinsessan Madeleine också har valt att engagera sig mycket i.

Visade smygtitt

Under förra veckans prisutdelning av Childhood-priset, där även Madeleine närvarade, visades en första smygtitt från dokumentärserien. Barnens drottning ska bland annat bjuda på exklusiva intervjuer med både drottningen och med prinsessan Madeleine, och kommer att visas på Viaplay våren 2020.

– De har varit väldigt tillmötesgående och engagerade i intervjuerna, berättar Susanne Nylén, presschef på NENT Group Sverige, som äger streamingtjänsten, till Svensk Damtidning.

– Det är ju ett ämne som vi ju vet berör kungafamiljen väldigt mycket och något som de varit starkt engagerade i sedan 20 år tillbaka. Det känns starkt, viktigt och fint att erbjuda det till våra tittare, fortsätter hon.

Stillbild från Barnens drottning som sänds på Viaplay i vår.

Stillbild från Barnens drottning som sänds på Viaplay i vår.

Kommer att fokusera på arbetet

Enligt Nylén kommer tv-serien i första hand att fokusera på Madeleine och Silvias arbete med Childhood i i både USA och Sverige, vilket förmodligen innebär att vi inte kommer att få träffa Leonore, Nicolas och Adrienne i serien.

Det kommer också att vara Roger Lundgren, tidigare kunglig expertkommentator i SVT, som gör intervjuerna i Barnens drottning. Han och tv-teamet fick bland annat följa med kungligheterna på ett möte vid FN:s högkvarter, där barns säkerhet på nätet var ett av huvudämnena.

I serien får tittarna också möta poliser, forskare, läkare och personer som har blivit utsatta för sexuella övergrepp som barn som berättar om sitt engagemang.

Foto: NENT Group, TT