Då träffar kungaparet sitt nya barnbarn

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har fått sitt tredje barn, en flicka! Kungen och drottning Silvia kommer att träffa bebisen, vi vet när!

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia är på väg hem till Sverige med anledning av prinsessan Madeleines nedkomst, vilket du kan läsa om här! Och det dröjer inte länge till de nyblivna morföräldrarna får träffa sitt barnbarn.

Läs mer: Hovet avslöjar – då får vi veta namnen på bebisen!

Hela den kungliga familjen har berikats med ännu en familjemedlem, vilket vi fick veta under morgonen. Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill har blivit föräldrar för tredje gången, Leonore och Nicholas har fått ett syskon, och kung Carl Gustaf och drottning Silvia har fått sitt sjunde barnbarn ­– och visst är de ivriga på att träffa lillsessan!

Läs mer: Kungen och drottningen avbryter resan: “På väg hem nu”

Som vi tidigare skrev avbryter kungaparet sin semester i schweiziska Klosters för att så fort som möjligt komma hem till det nya barnbarnet. Men det dröjer inte allt för lång tid. Redan under helgen får morfar Carl Gustaf och mormor Silvia bebisgosa.

– Jag har ingen information om när kungaparet kommer att träffa barnet, men det kommer att ske under helgen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till svensk Damtidning.

Läs mer: Så går prinsessan Madeleine i mamma Silvias fotspår

Av Amanda Lundin

Foto IBL

Läs mer: Så flyttar hovet på Victorias namnsdag – krockar med Te Deum