Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dag två i Ghana – Margareta Heed rapporterar från Afrika

18 mar, 2014, 15:46 
Annons
maggan-1

Dag två för kronprinsessan i Ghana pågår just nu för fullt och Margareta Heed är på plats. Läs hennes senaste rapport här.

Det blev en tidig morgon, klockan kvart i åtta bar det iväg till Viasat, Ghanas näst största tv-kanal.

Ghana-ste-12

Handelsministern satt i kanalens morgonsoffa för en intervju om besöket medan kronprinsessan fick veta mer om Kinneviks CSR-program Reach for Change.

Annons
Ewa-bjorling-ghana

Och den oerhört pålästa Victoria frågade intressanta frågor, både på Viasat men även under nästa punkt, besöket vid Kofi Annans internationella utbildningscenter för fredsbevarande.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
ghana-Victroiia

I ett rum fyllt av militärer, ambassadör och UD-personal var det kronprinsessan som ställde näst intill varenda fråga.

Ghana-vic-247
Victoria-56
Annons

Efter en genomgång av centrets verksamhet var det dags för Victoria att åter igen ta sig ut i den oerhörda hettan. I den vita klänningen skulle hon få äran att planera ett träd, något som ytterst få nationer får möjlighet till.

– Detta är den vackraste spaden jag sett! utbrast hon om den plastbandsinklädda spaden.

Vattna inte för mycket

– Vi ska vattna trädet och ta hand om det, det lovar vi, varje natt och dag ska vi vattna, sa de ansvariga efter att hon klarat träduppgiften.

– Tack men vattna inte för mycket, svarade kronprinsessan skrattande.

Tog emot pris

Innan delegationen begav sig iväg fick handelsminister Ewa Björling ta emot ett pris till Sverige, som tack för att vi stöttar det fredsbevarande arbetet på centret. Men även kronprinsessan fick med sig ett minne hem. En blå handvävd schal.

Annons

– Den är fantastisk, men du måste visa hur jag ska bära den, uppmanade hon generalen som satte schalen kring hennes axlar.

Victoriaq-67

Dagen fortsatte med ett möte hos president Mahama, lunch med honom på en båt och senare ikväll blir det mottagning för svenska företag och ghananska beslutsfattare och kulturpersonligheter.

Tanzania väntar

I morgon flyger hela delegationen till Tanzania, för att fortsätta sitt program under sen onsdag kväll.

Läs mer om besöket i Ghana på Vimmelprinsessans blogg>>

Av Margareta Heed

Foto: Stella Pictures

Annons