Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dag två - kungaparet gick på gudstjänst

08 okt, 2012, 11:01 
Agneta Nisbeth
Annons

I helgen fortsatte kungaparets resa i Minneapolis. Vilken succé! Vad de möttes av? Stående ovationer.

Häromveckan, närmare bestämt torsdagen den 4 oktober, var det dags för kungaparets resa i Minneapolis, i Minnesota, USA, att ta sin början, något som vi också skrivit om tidigare.

Värme vi mött

Besöket inleddes på eftermiddagen vid Nelson Cultural Center där kungaparet togs emot av American Swedish Institutes vd Bruce Karstadt.

Annons

Centret invigdes i juni 2012 och är ett svenskt kulturhus i Minneapolis med konstgalleri, ateljéer och stora utställningslokaler.

– Den värmen som vi har mött är fantastisk, berättar drottningen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kungen höll ett tal vid ett seminarium med titeln “From Global to Local: Teaching and Living Environmental Sustainability”

Annons

Kungaparet deltog också i Gustavus Adolphus College gudstjänst tillsammans med 1300 studenter och skolpersonal. Sedan besökte de Hillstrom Museum där en stor utställning med svensk konst från 1862 och framåt visas med lån från Moderna Museet och Nationalmuseum i Stockholm.

Strålande humör

Därefter fortsatte resan i “svenskbygderna”. Paret besökte bland annat skolor och konstnärer och överallt välkomnades de med öppna armar. Succén gjorde att Silvia var på ett strålande humör och kungen var glad över mottagandet.

– Jag känner en stolthet över att få ha varit här och fått möta alla människor med sina rötter i Sverige, berättade kungen.

Annons

Kärlek!

Silvia fyllde i:

– Den kärleken alla visar för Sverige är otrolig, slog hon fast.

Kungaparet med guvernören i Minnesota Mark Dayton.

Av: Johanna Lejon

Foto: Catarina Lundgren Åström, All Over Press

Läs även:

Annons