Dagny Carlsson berättar om svåra olyckan: ”Kunde dött”

Dagny Carlsson berättar om svåra olyckan: ”Kunde dött”

Dagny Carlsson är stålkvinnan som startade blogg när hon närmade sig 100 år. Nu har hon nyligen fyllt 107 och i vintras var hon med om en olycka som kunde slutat illa. Nu berättar hon själv om vad som hände.

Det var i januari som Dagny Carlsson, 107 år, blev påkörd av en bil vid ett övergångsställe och fick uppsöka sjukhus. Sju månader har nu gått sedan olyckan och hon hon är på benen igen. Till Expressen berättar hon att hon känner sig ovanligt frisk för att vara 107 år.

– Jag har bara några ärr kvar i pannan och på armen. Sen vill ett finger inte sällskapa med de andra så den sveper lite, säger hon.

Bilolyckan skedde vid ett övergångsställe och Dagny stod på trottoaren när bilen träffade henne.

– Jag hade verkligen änglavakt. Jag kunde dött på kuppen när bilen körde på mig. Det var en flicka som satt och fumlade med mobilen och inte såg vad hon gjorde.

Föraren smet från olycksplatsen

Enligt Dagny uppgav föraren fel namn och smet från olycksplatsen, sedan var det tyst. Först en månad senare så plingade det på dörren hemma hos Dagny. Då stod personen som kört på henne utanför dörren och grät.

– Hon bad inte om ursäkt, hon stod utanför dörren och storgrät. Hon bara grät och grät, det gick inte få ett vettigt ord ur henne så jag sa till henne att gå hem. Det är ingen mening att stå där och böla om hon inte kan be om ursäkt.

Trots att Dagny mår bra och kom undan med några ärr så kunde det ha gått riktigt illa.

– Jag hade verkligen änglavakt. Jag kunde dött på kuppen när bilen körde på mig, säger hon.

Dagny Carlsson

“Man är alldeles ensam”

Dagnys sommar har hittills varit lugn, såpass lugn att det varit tråkigt berättar hon. Men i september väntar nya äventyr.

– Man är alldeles ensam och alla andra är på semester. Ingenting händer. Men i september ska jag åka till Ungern. Det blir skönt att komma bort litegrann och få sällskap.

Resan till Ungern gör hon tillsammans med sin syster och systerdotter. De har blivit erbjudna gratis logi av en värdshusvärd som hon varit på besök hos tidigare.

– Jag ska bada i de varma källorna, det finns massor med källor med mineraler. Det blir säkert trevligt, varmt och gott, säger hon.

Dagny Carlsson

Dagny är Sveriges äldsta influenser

Dagny Carlsson blev Dagny med hela svenska folket när hon uppmärksammades för sin blogg 2013. Sedan dess har hon skrivit en egen bok, varit med i Skavlan, sommar- och vinterpratat i P1 och synts i flera dokumentärer. Idag klassas hon som Sveriges äldsta influenser och hennes blogg uppdateras fortfarande varje dag.

 

Foto TT