Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Damernas diadem och gnistrande juveler

09 jun, 2013, 06:46 
Annons

Oj, vad det gnistrade på våra kungliga damerna. Men vad var det egentligen de hade på sig?

Drottningen bar en jadefärgad klänning med släp. Klänningen var i silkorganza med broderad silkesspets och Swarowskistenar. Till det bar Drottningen Drottning Sofias diadem och brilliantcollier med kläpp. Drottning Silvia bar också Serafimerorden i band med brillianterad kraschan.

Kronprinsessan bar en klänning i greigerosé med toner av aubergine. Klänningen är i handfärgad dubbelsidig silkorganza med lager av handfärgat tyll i tre nyanser, silkestrådar, lurextrådar, pärlor och Swarowskikristaller i ametist och ljusgrå opal.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kronprinsessen bar Prinsessan Lilians diadem och corsage samt Serafimerorden i band. Prinsessan Lilians diadem är tillverkat av firman Boucheron i Paris och var från början ett halsband. Smycket var en gåva från drottning Sofia (1836–1913) till prinsessan Lilians svärmor, kronprinsessan Margareta, på hennes bröllopsdag 1905.

Här ser vi kronprinsessan Marys och prinsessan Märtha Louise diadem i närbild.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Scanpix

Läs även:

 

 

 

 

 

Annons