Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Daniel bekräftar misstankarna – gemensamma beslutet med Victoria

29 apr, 2024, 09:00 
Bilderna visar prins Daniels beslut med kronprinsessan Victoria!
Annons

Prins Daniel har ingen kunglig uppväxt. Som barn sprang han runt i lilla Ockelbo, bodde i ett vanligt falurött kedjehus och tillbringade fritiden med att spela fotboll och hockey.

Prins Daniels 7 svåra år – Victorias okända kampBrand logo
Prins Daniels 7 svåra år – Victorias okända kamp

Men livet kom att förändras drastiskt den dag när han träffade kronprinsessan Victoria. När han sa ”ja” på bröllopet 2010, var det inte bara löfte om evig tro och kärlek – det var även en bekräftelse på att han var redo att axla rollen som prins.

Detta har Daniel gjort med bravur. Han har anpassat sig till livet som prins, blivit en kunglighet att räkna med i alla väder och han ser alltid till att finnas vid sin älskade Victorias sida.

Annons
Brigitte Macron, kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Prins Daniel är alltid redo att finnas vid kronprinsessan Victorias sida. Här är de i sällskap av Frankrikes presidentfru Brigitte Macron.Claudio Bresciani/TT

Daniel håller sig i bakgrunden

När man växer upp i Ockelbo behöver man inte tänka så mycket på kamerorna, men i en kunglig värld är det snarare vardagsmat och Daniel vet att han kan fångas på bild när som helst.

Ofta plåtas han i sällskap av kronprinsessan och då kan man se att Daniel ofta håller sig en bit bakom Victoria – allt enligt den roll som ingår när man är gift med Sveriges blivande drottning.

Och detta har han inga problem med. Daniel är helt införstådd med att det är Victoria som är den som ska stå mest i rampljuset, den personen som de flesta vill träffa och prata med.

Annons

Daniels ord om beslutet

Daniel kan rakryggad och stolt se på när Victoria är ute på jobb. Han har inga problem att gå ett eller två steg bakom, för han vet vad som förväntas av honom.

I en intervju med Carina Bergfeldt förra året, i samband med Daniels 50-årsdag, bekräftade han hur naturligt det är för honom att vandra lite i bakgrunden.

– Jag vet min roll. De flesta vill höra och se Victoria och jag mår bra av det och tycker att hon är fantastisk.

Annons

– Jag går bakom och njuter och försöker bidra, men har inget problem att se min roll och min situation i det hela.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel har inga problem att hålla sig några steg bakom kronprinsessan VictoriaHenrik Montgomery/TT
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria hälsar – prins Daniel håller sig förtjänstfullt i bakgrunden.Fredrik Sandberg/TT
Annons

Foto: TT

Annons