Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Daniel efter fyra dagar som blivande prins: "Jag är så lycklig!"

27 feb, 2009, 20:41 
Agneta Nisbeth
"Jag är så lycklig!" – Glädjeyttringen kommer från vår blivande prins och hertig av Västergötland, Daniel Westling. Det går inte att misstolka hans lycka nu när värsta pressen har lagt sig för nyförlovade kronprinsessan Victoria och Daniel.
Annons

I sju år har Daniel Westling varit övertygad om sin sak: det är kronprinsessan Victoria som han vill leva sitt liv med. Men att vinna hennes hjärta, och kungens förtroende, har inte varit lätt. Men nu har han nått målet. Alla som sett bilderna och tv-klippen från förlovningssoffan har slagits av hur lycklig, glad och avspänd kronprinsessan såg ut där hon satt bredvid sin älskade.

Men lyckligast av dem båda var nog Daniel, som efter alla år av uppvaktning, trugningar och böner nu får börja sitt gemensamma liv med sin största kärlek – Victoria. Hovets presschef, Nina Eldh, kunde inte ta miste på den blivande prinsens känslor när hon talade med Daniel efter att värsta förlovningsyran lagt sig:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Daniel var glad och väldigt lycklig efteråt. Med tanke på det stora pressuppbådet var han nöjd med sitt första officiella framträdande, säger hon.

“Jag förstår vad som förväntas av mig”

I en intervju med Expressen berättar Daniel Westling också om sin kärlek, lycka och de hektiska dygnen som förflutit sedan Sveriges mest uppmärksammade förlovning blev känd.

Annons

– Jag mår oerhört bra. Allt känns verkligen jättebra, jag är överlycklig, säger Daniel.

Men han erkänner att han var en smula spänd där i förlovningssoffan.

– Det var lite smånervöst. Det gick okej. Det var ju självklart en enorm anspänning, säger Daniel till Expressen.

Nu är han tillbaka i vardagen och i arbetet med sina gym. Men snart kommer han dra sig tillbaka från sin affärsverksamhet för att helt och fullt stötta sin blivande fru. Ett arbete som han vet kommer att bli tufft.

– Jag är inte naiv. Jag förstår vad som förväntas av mig. Men jag kommer trivas enormt bra med det nya.

 

Av Johanna Fredriksson

Foto: IBL

Annons