Daniel gick emot alla – trotsade råden!

Prins Daniel har blivit folklig på egen hand.

Prins Daniel fattade ett beslut innan han gifte sig med kronprinsessan Victoria. Alla experter hade sagt sitt – men Daniel gick sin egen väg.

Hela Sverige väntade spänt på datumet: den 19 juni 2010. Då vår kronprinsessa Victoria skulle få sin Daniel.

Vi visste att vi skulle få se ett strålande vackert brudpar – men en detalj låg och gnagde i medvetandet hos alla kungabesatta där ute. Skulle Daniel bära sina glasögon på bröllopet?

Prins Daniel och hans glasögon

Daniels glasögonmode har förändrats genom åren. Svensk Dams modebloggare Johanna Lejon har tidigare studerat just detta – hur vår prins byter mellan bågar för att hänga med i utvecklingen.

Som Johanna själv konstaterade: “Vilken glasögonresa han har gjort!”.

Daniel har burit många olika sorters glasögon.

Daniel har burit många olika sorters glasögon.

Det var med detta som bakgrund som diskussionerna drog igång. Vilka glasögon skulle Daniel ha på bröllopet? Och borde han kanske skippa brillorna helt och hållet vid vigseln och köra linser i stället?

“Det blev en debatt”

Svensk Dams mångåriga reporter Ellen Myrgård Lindén minns hur snacket gick.

– Det är kanske svårt att tänka sig att Daniel Westlings glasögon var föremål för en debatt innan bröllopet i Storkyrkan – men så var det faktiskt! Sveriges trendkänsliga modeexperter tyckte att han borde slopat dem eftersom glasögonmodet svänger väldigt mycket, från år till år. Det fanns helt enkelt en risk att prinsens glasögon skulle kännas daterade när man blickade tillbaka på bröllopsbilderna, menade man. Andra hävdade att Daniels glasögon var en del av honom och att han därför borde behålla dem på. Inte minst för att personliga accessoarer, som man bär varje dag, också ger en viss trygghet, säger Ellen.

Vi minns alla hur det gick. Daniel bar sina glasögon. Och även om glasögonen bär tydliga tecken av just 2010 års mode, så går det inte att förneka att han trots allt var en väldigt stilig fästman!

prins daniel kronprinsessan victoria

Bröllopet med Victoria förändrade prins Daniels liv.