Daniel hyllas för modiga beslutet – efter 12 år som prins

Daniel hyllas för modiga beslutet – efter 12 år som prins

Prins Daniels val har väckt reaktioner.

7 saker du inte visste om prins Daniel
0:47

Efter reklamen: 7 saker du inte visste om prins Daniel

(0:47)

Slå på ljud

Den 19 juni 2010 fick Daniel Westling äntligen gifta sig med sitt livs kärlek: Kronprinsessan Victoria.

Från och med den dagen tituleras han även som Hans Kungliga Höghet Prins Daniel, Prins av Sverige, Hertig av Västergötland.

Och att bli prins har förstås inneburit en hel del ansvar och utmaningar, vilket Daniel har klarat av utmärkt. Han har verkligen imponerat på svenska folket under de 12 år som gått sedan han blev en del av kungahuset.

Bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling. Victoria, prinsessa Sverige kronprinsessa, och make Daniel, prins, tar emot folkets hyllningar på slottets balkong vid Lejonbacken.

Vi kommer aldrig glömma den där fantastiska dagen!

Foto: Lasse Allard/Aftonbladet/TT

Prins Daniels modiga beslut hyllas

Ja, Daniel har verkligen överträffat allas förväntningar i rollen som prins. Han har visat ett otroligt engagemang i många viktiga frågor såsom barn och ungas hälsa och arbetet för att rädda klimatet.

För några år sedan grundades även organisationen Prins Daniels Fellowship, som inspirerar unga till entreprenörskap och stöttar unga entreprenörer.

Detta är något som prinsen är enormt engagerad i och arbetar med året runt på olika sätt. Det visar även på ett enormt mod att Daniel alltid vågar testa nya saker – och även uppmuntrar andra till att våga.

Prins Daniels Fellowship

Prinsens engagemang för unga är verkligen inspirerande.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

På torsdagen besökte prinsen entreprenörsskolan Chalmers Ventures i Göteborg, för att dela med sig av sina erfarenheter av entreprenörskap till studenterna. På eftermiddagen besökte han även företaget Heart Aerospace.

"Prins Daniels Fellowship ger vartannat år ett antal unga entreprenörer möjlighet att som adepter delta i ett tvåårigt mentorprogram. Via programmet får adepterna en handplockad mentor från näringslivet med syfte att stötta i entreprenörskapet", skriver kungahuset på Instagram.

Prinsens engagemang och beslut om att stötta unga entreprenörer har fått många hejarop i kommentarsfältet under kungahusets inlägg.

"Fantastiskt fint att ni lyfter detta start-up! Här skapas en helt ny epok - och en helt ny industri som världen behöver!", skriver en person.

"Så Fantastiskt Bra ❤️", skriver en annan.

"Det Prins Daniels fellowship gör för unga entreprenörer är mycket värdefullt!", skriver en tredje.