Daniel i ny intervju om barnen och livet som entreprenör

22 nov, 2018, 12:00 
https://image.svenskdam.se/ellen-svartvit1-200x200.jpg.jpg?imageId=5471140&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Ellen Myrgård Lindén
Svensk Damtidning fick en pratstund med prins Daniel på Kärrtorps gymnasium.
Annons

Under onsdagen träffade Daniel gymnasieelever för att tala om företagande och entreprenörsskap. För Svensk Damtidning berättade han dessutom hur han och Victoria peppar Estelle och Oscar till att tro på sig själva.

Prinsen tillbringade dagen på Kärrtorps gymnasium och det var en glad prins som klev in i korridorerna! Daniel började inspirationsföreläsningen med att berätta om sin egen resa – från personlig tränare i Ockelbo till ägare av flera egna gym i Stockholm.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Han som är så tunn kan väl inte ha varit personlig tränare – tänker ni nu, skojade prinsen vilket fick flera elever att brista ut i skratt.

Recept.se Nyhetsbrev
prins daniel
Prins Daniel träffade elever på Kärrtorps gymnasium.

Att Daniel åker runt till olika skolor är en del av projektet Prins Daniels Fellowship. Projektet lanserades för fem år sedan och målet är att fler unga ska välja entreprenörskap. Man vill dessutom bidra till en mer gynnsam kultur för entreprenörskap och en mer tillåtande attityd när det kommet till risk och misslyckande.

Annons

Prinsen hade dessutom med sig tre andra superentreprenörer – Jacob de Geer, vd och medgrundare till betaltjänstbolaget iZettle, Nami Zarringhalam, grundarna till telefonboksappen Truecaller och Susanne Najafi, investerare som grundat eleven.se. Gänget gav eleverna tips på hur man ska gå tillväga om man vill förverkliga en idé och efter deras inspirationsföreläsning fanns tillfälle att ställa frågor. En av eleverna undrade om man, som ung företagare, kan skaffa sig en rådgivare varpå föreläsningens moderator vände sig mot Daniel och gänget och svarade: “Ja, du kan vända dig till någon av de här!”.

prins daniel med entreprenörer
Prins Daniel med Susanne Najafi, Nami Zarringhalam och Jacob de Geer.

Svensk Damtidning fick en pratstund med prinsen efter föreläsningen och runda bord-samtalen och då berättade han hur han själv tänkte när han var entreprenör. Dessutom avslöjade han att kronprinsessparet försöker förklara för Estelle och Oscar att det är okej att misslyckas. Se hela intervjun i filmklippet nedan:

Annons

“Det är viktigt att bli uppmuntrad som barn”

När prinsen lämnat Kärrtorps gymnasium åkte han vidare till KTH för att fortsätta samtalen där.

Foto: IBL

Annons