Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniel i tårar – när han blir påmind om händelsen med Victoria

31 maj, 2024, 10:00 
Prins Daniel kan inte hålla tillbaka känslorna när han blir påmind om händelsen med kronprinsessan Victoria.
Annons

Prins Daniel står stadigt vid kronprinsessan Victorias sida. Det har han gjort ända sedan de träffades, men när de sa ”ja” till varandra under det sagolika bröllopet 2010 blev det extra tydligt att Daniel inte var rädd att ta sig an den kungliga världen.

Prins Daniels 7 svåra år – Victorias okända kampBrand logo
Prins Daniels 7 svåra år – Victorias okända kamp

Han är fullt medveten om sin roll och har inga problem med att låta Victoria tar plats. I stället ser han till att vara ett stöd, alltid redo att bistå sin älskade hustru på bästa sätt.

– Hon har en sådan fin kontakt med människor. Hon ser människor och får människor att må bra. Jag går bakom och njuter och försöker bidra förstås, säger Daniel i en intervju med SVT-profilen Carina Bergfeldt.

Annons
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria sida vid sida.Karin Törnblom / TT

Daniels ord om Victoria

När Daniel träffade Victoria var han gymägare och framgångsrik entreprenör. Hon klev in i en miljö där Daniel kände sig väldigt trygg och kärleken kunde växa fram naturligt.

Med tiden har Daniel bara blivit mer och mer imponerad av Victorias egenskaper. Samtidigt vet han att hon har väldigt höga prestationskrav och ibland kan han tycka hon är lite för hård mot sig själv.

– Jag skulle inte säga att hon är dyster eller så, men däremot skulle jag säga att hon inte är så snäll mot sig själv som hon borde vara, säger han till SVT.

Annons

Daniel i tårar

Enligt Daniel har Victoria en unik fallenhet för att möta människor. När de befinner sig på kungliga uppdrag märker han hur hon tar sig tid för varje person och lyssnar inkännande.

– Hon får verkligen människor att känna sig sedda och har en positiv kraft som skapar en otrolig stämning. Det handlar inte bara om officiella uppdrag, det är hennes DNA och natur.

När de var på en resa i Afrika och mötte barn som var sjuka i hiv och aids, så fick Daniel se Victoria bära runt på ett sjukt barn. Händelsen minns han än i dag och när han blir påmind om den tåras hans ögon.

Annons

– Hon sparade den blusen hon hade på sig. Efter lager av lager av sådana starka möten blir man en speciell person. Jag tycker att det säger mycket om henne och den otroliga person hon är, säger en rörd prins Daniel.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Prins Daniel blir rörd när han påminns om händelsen med kronprinsessan Victoria.Christine Olsson/TT

Foto: TT

Annons