Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Daniel lämnad utanför – fick inte vara med på stora firandet

23 aug, 2023, 10:00 

Därför saknades prins Daniel under stora firandet.

Annons

Få har undgått det svenska fotbollslandslagets VM-framgångar i Australien. Äventyret slutade med ett brons och på gatorna var det många som var tagna över det som de fått bevittna.

Här firar kungaparet – i prins Daniels hemtrakter!Brand logo
Här firar kungaparet – i prins Daniels hemtrakter!

Kungafamiljen hade så klart tagit del av landslagets prestationer på fotbollsplanen och när laget återvände till Sverige ville de så klart se till att uppmärksamma och fira hjältarna lite extra.

Prins Oscar hade tagit på sig sin Sverigetröja och prinsessan Estelle valde en gul klänning i ren Sverigeanda – allt för att hylla spelarna som tagit sig till slottet för att firas av kungligheterna.

– Damlandslaget besökte under kvällen Kungliga slottet där kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle, lillebror prins Oscar och prins Carl-Philip ville visa sin uppskattning. Stort tack för inbjudan, skriver Svenska fotbollsförbundet på sina sociala medier.

Landslaget och prins Oscar och prinsessan Estelle
Svenska fotbollslandslaget grattas av kronprinsessan Victoria, prins Carl philip, prinsessan Estelle och prins Oscar.

Daniel inte med på stora firandet

Estelle, Oscar och kronprinsessan Victoria sågs med ett brett leende på läpparna och tycktes vara på ett strålande humör, trots att det var en person i kronprinsessfamiljen som saknades.

Annons

Prins Daniel var nämligen inte med under det stora firandet. Trots hans kända idrottsintresse, som i vissa kretsar även gett honom epitetet Idrottsprinsen, gick han inte att skymta på bilderna.

Därför saknades prins Daniel

Bara för att Daniel har ett gediget fotbollsintresse, betyder det inte att han hur som helst kan hoppas av andra uppdrag – även om det gäller något så ovanligt som ett VM-firande.

”Prins Daniel hade andra åtagande och tyvärr inte möjlighet att fira bronsmedaljörerna. Kungafamiljen representerades av Kronprinsessan, Prinsessan Estelle, Prins Oscar samt Prins Carl Philip”, skriver kungliga hovstaternas informationsavdelning i ett mejl till Nöjeslivet.

Ja, kronprinsessfamiljen fick helt enkelt klara sig utan sin älskade idrottsprins.

Prins Daniel
Prins Daniel saknades under stora firandet.

Foto: TT

Annons